Кірєєва можуть визнати незаконно призначеним на посаду судді

Суддя Кірєєв. Фото з відеоролика youtube.comВищий адміністративний суд України прийняв до розгляду повторний позов народного депутата фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрія Одарченка до президента України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо незаконності призначення Родіона Кірєєва на посаду судді Печерського районного суду міста Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської організації партії «Батьківщина», позов прийнято до провадження, а розгляд справи відбудеться у ВАСУ 28 лютого о 10:30 ранку.

За твердженням позивача, Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він не складав необхідного кваліфікаційного іспиту, не було опубліковано інформацію про його переведення у пресі, а також не було проведено конкурсу на заміщення посади.

Крім того, на переконання Одарченка, було порушено процедуру переведення судді: Родіон Кірєєв подав заяву про переведення не до кваліфікаційної комісії, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента України, який і задовольнив його прохання.

Раніше Юрій Одарченко вже звертався із позовом щодо незаконності обіймання Кірєєвим посади судді до ВАСУ, але тоді позов був залишений без розгляду з формальних підстав. До того, як справу було прийнято до провадження, було подано 3 позовні заяви та 2 апеляційні скарги, які судом не були розглянуті з різних підстав.

У випадку задоволення позовних вимог, вирок Родіона Кірєєва відносно екс-прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко стане незаконним, оскільки він був ухвалений неповноважним суддею.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.