Суд дозволив проводити у Боярці акцію «Україна проти Януковича»

ukraina bez yana

 
Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним рішення про заборону в Боярці опозиційної акції «Україна проти Януковича».


Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції, яка забороняла встановлення в місті Боярка двох інформаційних наметів для проведення акції «Україна проти Януковича».

Нагадаємо, виконавчий комітет Боярської міськради, намагаючись перешкодити збору підписів проти Януковича, звернувся до суду. Київський окружний адміністративний суд заборонив Об’єднаній опозиції «Батьківщина» встановлювати в Боярці інформаційні намети для збору підписів і приєднання до судового позову проти президента в рамках акції «Україна проти Януковича». Але Боярська організації ВО «Батьківщина» подала апеляцію на цю постанову.

Апеляційний суд узяв до уваги аргументи місцевого осередку ВО «Батьківщина», на які не зважив суд першої інстанції. Так, на спірному майданчику в Боярці вже розміщено інформаційні намети інших політичних партій. Крім того, ВО «Батьківщина» раніше встановлювала намети в зазначених місцях, жодним чином не порушуючи стан громадського порядку. «Саме по собі проведення мирної акції на вулицях не є свідченням того, що права, свободи та інтереси мешканців міста будуть порушені», – зазначається в постанові Апеляційного суду.


Нагадаємо, що влада Київщини всіляко намагається перешкодити проведенню акції «Україна проти Януковича. Так в Іванкові, намагаючись не допустити встановлення інформаційного намету Об’єднаної опозиції, голова селищної ради пізно ввечері звернувся до суду. Причому суд невідкладно розглянув позов і близько півночі заборонив розміщувати в Іванкові намет Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Її оскаржено.

21 липня в Кагарлику на Київщині розтрощили інформаційний намет Об’єднаної опозиції «Батьківщина», в якому збирали підписи проти Януковича. Працівники КП «Міськрембудсервіс» на чолі з директором цього підприємства М. Стеценком із застосуванням фізичної сили демонтували намет та вивезли в невідомому напрямку разом із заявами громадян про приєднання до судового позову проти Януковича.

Намет слугував громадською приймальнею народного депутата фракції «БЮТ-Батьківщина» Костянтина Бондарєва. Депутат звернувся до генпрокурора з вимогою притягнути до відповідальності винних у нищенні інформаційного намету, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.