​Верховний Суд відмовив у задоволенні клопотання про відвід суддів у справі про припинення громадянства Саакашвілі

Верховний Суд відмовив у задоволенні заяви представника позивача Міхеїла Саакашвілі про відвід колегії суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду. Розгляд питання відбувся 19 лютого 2018 року, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


16 лютого 2016 року під час судового засідання представник позивача подав клопотання стосовно відводу колегії суддів, у якому висловив сумніви щодо законності формування складу суду.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду зробив висновок, що заявлений відвід не може вважатись вмотивованим, оскільки наведені в заяві підстави щодо існування обставин, які викликають сумніви у неупередженості колегії суддів, а також порушення порядку визначення судді для розгляду справи, встановленого статтею 31 КАС України, не знаходять свого підтвердження.

Верховним Судом встановлено, що для розгляду цієї справи правильно сформовано судову колегію та визначено суддю-доповідача.

Крім цього, Верховний Суд відхилив твердження представника позивача щодо існування обставин, які викликають сумніви в неупередженості та об’єктивності головуючого судді, з тих підстав, що незгода сторони з процесуальними рішеннями судді, рішення або окрема думка судді в інших справах, висловлена публічно думка судді щодо того чи іншого юридичного

Нагадаємо, що 16 лютого 2018 року було зупинено провадження у справі за позовом М. Саакашвілі до Президента України щодо оскарження Указу про припинення його громадянства України до розгляду клопотання позивача стосовно відводу колегії суддів. Це клопотання було передано на розгляд до іншого судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, який не входить до складу цієї колегії.

Про час та дату наступного судового засідання у справі про припинення громадянства М. Саакашвілі буде повідомлено додатково.

Справа № 800/459/17.

Фото EtCetera



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.