Викрито на хабарі голову одного з районних судів Херсонської області

habar suddi

 
Військовою прокуратурою Південного регіону України спільно із спецпідрозділом УСБУ в Херсонській області викрито на хабарі голову одного з районних судів Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Установлено, що зазначена суддя при пособництві секретаря судових засідань того ж суду у червні-липні поточного року одержала неправомірну вигоду від підсудного за винесення стосовно нього вироку, не пов’язаного з позбавленням волі.

На даний час офіцерами військової прокуратури проводяться першочергові слідчі дії. У ході обшуків вилучено грошові кошти – предмет хабара, а також інші речові докази, що свідчать про вчинення злочину.

Голову районного суду повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками ч. 3 ст. 368 КК України, а секретаря судових засідань – про підозру у пособництві у вказаному злочині.

Вирішується питання щодо обрання для обох фігурантів запобіжного заходу.

Лише за поточний тиждень слідчими військових прокуратур спільно з СБУ викрито та задокументовано три факти хабарництва: в районі проведення АТО, в цивільному суді та Чернівецькому прикордонному загоні.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.