Судова Корбаніада триває (оновлено)

28 chaus

 

Вже вкотре поспіль після нічного засідання Дніпровський суд Києва продовжив розглядати справу лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. Загалом засідання триває вже понад 27-х годин. Присутні в залі перевтомилися всі – від прооперованого Корбана до присутніх на суді та його захисників. Не видно перевтоми лише у прокурорів і суддів.


Близько 5-ї години ранку під час розгляду заяви захисту Геннадія Корбана про відвід судді Чауса, слідчий суддя Оксана Бірса відмовила у задоволенні клопотанні адвокатів про призначення судово-медичної експертизи і відкладенню засідання. Адвокати Шевчук і Томчук почали готувати клопотання про відвід Бірсі. Адвокати звинуватили її в упередженості.

Близько 7-ї огдини ранку в суді з’явився суддя Чаус. Він повернувся, бо клопотання про його відвід суддя Бірса залишила без розгляду. Чаус, як і вчора зранку, приступив до розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу для Геннадія Корбана.

Адвокати Геннадія Корбана почали наполягати на тому, що прокурор у справі є особою заангажованою, і тому захисники вимагають його відводу. Замість результатів медичного обстеження Геннадія Корбана слідчі Генпрокуратури у справі представили судді результати кардіограми іншої особи – громадянина Бутейкіна 1987 року. Коли факт фальсифікації був виявлений суддею, прокурори взялися розшукувати начебто «справжні» результати обстеження лідера УКРОПу. Сторона захисту заявила про фальсифікацію доказів та відвід прокурора, який вчинив службове підроблення.

Суддя Дніпровського райсуду м. Києва Чаус М.О. вийшов до нарадчої кімнати для розгляду клопотання адвокатів про відвід прокурора.

Корбан відмовився від своїх адвокатів. Підзахисний пояснив своє бажання тим, що адвокати не можуть об'єктивно сприймати реальність. У зв'язку з цим суддя Чаус оголосив рішення призначити Геннадію Корбану безкоштовного захисника і оголосив чергову перерву орієнтовно до 10:00. Суддя додав, що засідання відновлять після приїзду адвоката. Орієнтовно поновлення заплановано на 10:00.

Під час перерви прокурори намагалися ввести до судової зали медиків з клініки Амосова. Проте захисник Олексій Шевчук заявив про недовіру чим медикам, у складі яких був заступник головного лікаря Береговий, який учора під диктовку прокурорів надав медичне заключення, що Корбана після операції на серці можна пересувати.

Слід зазначити, що медична бригада, яка слідкувала в судовому залі за станом здоров’я Корбана, поїхала і він залишився без догляду лікарів.

Заступник головного лікаря Інституту імені Амосова Олександр Береговий, який буцімто взяв на себе відповідальність за здоров'я Геннадія Корбана у суді, коли стояло питання про вивезення політика зі шпиталю, визнав, що ним керує прокурор. На запитання адвоката Шевчука, чому Берегового не було під час нічного засідання суду, він сказав, що не отримував відповідної вказівки від прокурора.

Засідання суду у справі Геннадія Корбана триває майже 27 годин. Відповідно до практики Європейського суду з прав людини, проведення судового розгляду в нічний час та тривалість засідання понад 18 годин є порушенням прав людини і громадянина.

«Звичайно, до процесу багато питань, до (дотримання) чинного КПК, але ще більше питань до того, як порушуються права людини», – заявив адвокат Олексій Шевчук.

samarets

До зали Дніпровського районного суду, де має розглядатися клопотання ГПУ про зміну запобіжного заходу Геннадію Корбану, прийшла державний захисник Аліна Самарець. Цього адвоката було надано політикові у зв'язку з тим, що він відмовився від послуг своїх захисників, щоб дати можливість їм відпочити. Вони перебувають у суді вже 29 годин.

Після появи безкоштовного адвоката, Корбан разом з адвокатом видалилися з зали для узгодження позицій захисту. Коли в судвій залі з'явився суддя Чаус, Корбана з адвокатом не було на місці. Суддя оголосив перерву і попросив судового розпорядника розшукати Корбана з адвокатом.

Нова адвокат висловила недовіру прокурору і суду. У суді почалася перепалка між суддєю, адвокатом і прокурором. Адвокат пішла писати письмовий відвід. Суддя вирішив призначити нового безкоштовного адвоката.

Колишній захисник Корбана Оксана Томчук назвала такий вивід адвоката з процесу штучно створеним.

Геннадій Корбан заявив про відмову безкоштовному адвокату і про залучення платних адвокатів.

Під час перерви адвокат Оксана Томчук оголосила «чудову» новину: Вища кваліфікаційна комісія суддів сьогодні відмінила розгляд дисциплінарної справи судді Чауса, проти якого було порушено кілька кримінальних справ. Як зазначила Оксана Томчук, ця новина пояснює дивні процесуальні порушення суддею Чаусом під час розгляду справи Корбана про зміну йому домашнього арешту на тримання під вартою.

Відведений безкоштовний адвокат Аліна Самарець оголосила, що вона зареєструвала в канцелярії клопотання про відставку судді Чауса, отже всі йго рішення після реєстрації цього клопотання є нечильними, сказала вона.

Зараз присутні чекають чергової атаки силовиків. У залі перебувають народні депутати, серед них - Семен Семенченко. Обидва виходи з зали суду знову заблоковані силовиками.

Суддя Чаус оголосив рішення: взяти Геннадія Корбана під варту на 60 діб. При цьому в ухвалі оголошувалися прізвища адвокатів, від послуг яких ще зранку Геннадій Корбан відмовився. Ба навіть бальше: прізвища адвокатів, що вступили в справу, як безкоштовний, так і два приватні, в ухвалі навіть не згадувались. Адвокати зазначили, що цей факт є свідченням того, що ухвала була написана заздалегідь, а це є грубим порушенням процесуального кодексу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.