Прокуратура Київської області займає незламну позицію щодо припинення незаконного видобутку піску

apsud kievobl

 
На виконання доручення Генерального прокурора України Луценка Ю.В., прокуратурою Київської області вживаються цілеспрямовані заходи, направлені на припинення незаконно видобутого піску на теренах Київської області. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.


Так, незважаючи на спроби піщаних зловмисників через суд повернути знаряддя злочину, прокуратура Київської області 20.07.2016 відстояла свою принципову позицію в суді апеляційної інстанції щодо арештованих автомобілів, за допомогою яких зловмисники здійснювали незаконний видобуток піску в Обухівському районі.

Прокуратура Київщини здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239-2 (незаконне заволодіння поверхневим шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах) КК України.

Під час досудового розслідування установлено, що у смт Козин Обухівського району невідомі особи здійснюють незаконний вивіз піску. Під час огляду місця події виявлено екскаватор та 4 автівки, за допомогою яких вчинялись незаконні дії.

На підставі ухвали слідчого судді здійснено обшук земельної ділянки та вилучено проби піску, а також арештовано 5 транспортних засобів, які згодом були поміщені на штрафний майданчик.

Також, у кримінальному провадженні допитано ряд свідків та за попередньою інформацією встановлено товариство, яке, ймовірно, використовувало незаконно видобутий пісок. На підставі ухвали слідчого судді здійснено обшук на території вказаного товариства та вилучено проби піску.

Окрім цього, призначено ряд експертиз – судово-грунтознавчу, 5 судово авто-трасологічних та 4 судово авто-технічних експертиз.

Втім, власники вилучених та арештованих автомобілів не погодились із такою принциповою позицією прокуратури та внесли апеляційну скаргу. Проте апеляційний суд Київської області підтримав позицію прокуратури та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким накладено арешт на вилучене майно.

Досудове розслідування триває.

Наголошуємо на тому, що такі випадки, коли зловмисники намагаються обійти Закон та будь-якими спробами забрати свою техніку, є непоодинокими. Сьогодні в Броварському міськрайонному суді області відбудеться 2 судових засідання о 10.00 годині та о 10.30, на яких буде повторна спроба піщаних копачів забрати вилучені знаряддя злочину.

Органи прокуратури і надалі будуть займати принципову та активну позицію щодо припинення незаконного видобутку піску.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.