​Адвокати у справі Бурцева вимагатимуть відводу судді

У четвер, 7 червня, у Мостиському районному суді відбулось чергове засідання у справі Олександра Бурцева та Василя Каця. Під час засідання у справі Олександра Бурцева було заплановано заслухати трьох свідків зі сторони обвинувачення, які є працівниками пропускного пункту «Шегині». Однак, вже під час допиту у судовому процесі другого свідка виникли проблеми.


Про це повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ Львівщини.

«Річ у тім, що свідок постійно підглядав у нотатки, які попередньо сформовані і видрукувані. Згідно чинного законодавства, свідок може користуватись попередніми записами, якщо його покази пов’язані з обчисленням тощо. У даному випадку, наші запитання були по факту події, яка відбулась 10 вересня, і цифрових даних там зовсім не потрібно», - говорить адвокат Олександра Бурцева, Валерія Коломієць.

«Моє заперечення суддя Юрій Білоус відхилив. Саме тому ми попросили суд оголосити перерву у даному слухані. Час нам потрібний для підготовки клопотання щодо відводу даного судді», - додала адвокат.

Під час другого засідання, яке стосувалось справи Василя Каця, таких ситуацій не виникало під час допиту свідків зі сторони обвинувачення. Натомість, троє з чотирьох працівників прикордонної служби повідомили суду, що взагалі не бачили підсудного. Четвертий зазначив, що самого факту протиправних діянь зі сторони Василя Каця не може підтвердити, але додав, що бачив дану особу під час спілкування з Михайлом Саакашвілі на кордоні.

Члени партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, прихильники та активісти будуть й надалі слідкувати за судовими процесами у залі суду, з метою не допустити спекуляцій зі сторони зацікавлених осіб та всіма можливими способами забезпечити прозорість і неупередженість у розгляді справ Олександра Бурцева та Василя Каця.

Нагадаємо, що учасника бойових дій у зоні АТО Олександра Бурцева та лікаря Майдану Василя Каця звинувачують у тому, що вони прийшли зустрічати Михайла Саакашвілі на пропускному пункті «Шегині» 10 вересня 2017 року.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.