​Суд визнав брехнею заяви Антона Геращенка щодо РУХУ НОВИХ СИЛ

Печерський суд задовольнив позов адвокатів РУХУ НОВИХ СИЛ та визнав брехнею інформацію, яку нардеп Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Фейсбук у період акцій протесту біля Верховної Ради, та зобов'язав її спростувати.


Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду міста Києва, повідомляє прес-служба РНС.

Мова про публікацію Геращенка від 14 липня 2017 року щодо акції протесту РУХУ НОВИХ СИЛ за зняття депутатської недоторканності біля Верховної Ради. Тоді Геращенко заявив, що активісти отримували гроші за участь у акції, вели себе агресивно і т.д.

Адвокати РУХУ НОВИХ СИЛ подали позов з вимогою визнати такі заяви Геращенка неправдивими та спростувати їх.

І більш як через рік 13 серпня 2018 року Печерський суд міста Києва визнав недостовірною та такою, що порочить репутацію політичної партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» інформацію, опубліковану Геращенком. Суд зобов’язав Геращенка видалити дану інформацію впродовж 3-ох днів після набуття чинності рішення та спростувати її.

«Нехай суду знадобився аж рік, але все ж абсурдні, брехливі заяви Антона Геращенка отримали реакцію, і це безумовно перемога. Коли люди виходять на вулиці в боротьбі за свої права, такі як Геращенко цього бояться і починають використовувати різні методи, зокрема дезінформацію. Але спростовуючи її, ми доводимо, що все-таки потрібно виходити на акції попри весь супротив та намагання придушити протестний рух, адже справжнє волевиявлення людей не заплямувати жодними, навіть найгучнішими заявами», - відзначив адвокат Павло Богомазов.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.