​Наказ Міноборони про нову систему харчування - позивач надав суду докази порушення процедури його прийняття

У зв’язку із поширенням у ЗМІ прес-релізу Міноборони про рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яке нібито ставить під загрозу систему харчування військовослужбовців, наголошуємо – суд застосував заходи забезпечення позову, які спрямовані виключно на збереження існуючого становища до розгляду справи по суті, повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.


До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов та заява про його забезпечення щодо оскарження наказу Міноборони «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році». Предметом позову в даній справі є правомірність процедури прийняття вищезгаданого наказу Міноборони. Розглянувши отримані матеріали, суд відкрив провадження у справі та вжив заходи забезпечення позову.

Позивач надав суду докази того, що оскаржуваний наказ є регуляторним актом та потребує відповідної процедури прийняття, яка була порушена Міноборони. На підтвердження вищезазначеного позивачем було надано висновок наукової установи. Зокрема, оскаржуваний наказ не було погоджено з Державною регуляторною службою, не внесено його до плану підготовки регуляторних актів та не оприлюднено для громадського обговорення, що стало підставою для задоволення судом клопотання про забезпечення позову.

Сьогодні, 29 липня 2019 року, до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання про скасування заходів забезпечення позову від Міністерства оборони України, яке буде розглянуто у встановленому чинним законодавством порядку.

Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.