​Близько 269 тисяч громадян можуть залишитися без доступу до правосуддя через недофінансування Дніпровського районного суду міста Києва

У Дніпровському районному суді міста Києва фінансовий колапс – голова суду повідомив про дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату суду.


Станом на 9 березня 2021 року фактична кількість суддів становить 27 осіб, штатним розписом передбачено 35 посад суддів. Повноваження здійснювати правосуддя мають 25 суддів, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на Вищу раду правосуддя.

Згідно з даними Державної судової адміністрації України за 2020 рік, у провадженні Дніпровського районного суду міста Києва перебувало 30427 справ і матеріалів, з яких 26410 надійшли у звітному періоді. Навантаження одного судді в середньому становить 1148 справ на рік. При цьому в Дніпровському районі міста Києва проживає 268909 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

Вища рада правосуддя вкотре наголошує, недофінансування судової влади є прямим втручанням в її незалежність і, як наслідок, позбавляє громадян доступу до правосуддя.

Закликаємо органи виконавчої та законодавчої̈ влади об’єднати зусилля задля: відновлення гарантованого належного фінансування потреб судів; недопущення відтоку кваліфікованих кадрів із судової̈ системи; недопущення припинення роботи судових установ та порушення прав громадян на доступ до правосуддя.

Нагадаємо, що на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя розміщена інтерактивна онлайн-мапа звернень щодо проблем фінансування судів, яка акумулює інформацію з усіх областей України щодо проблем фінансування судів та наочно демонструє кількість та зміст таких листів. Мапа й надалі щомісяця буде оновлюватись.

Як ми повідомляли, ВРП неодноразово заявляла про недостатність коштів, передбачених Держбюджетом-2021 для фінансування судової системи, та зверталася до Міністерства фінансів, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань правової політики із проханням забезпечити критично необхідні видатки за бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя».

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.