​Російський політтехнолог Ігор Шувалов позивається до ДМС через заборону в’їзду в Україну

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Державної міграційної служби України, Департаменту карного розшуку Національної поліції України та начальника одного з відділень інспекторів прикордонної служби «Бориспіль-2» Окремого пропускного пункту «Київ». Позивачем зазначений Ігор Шувалов, повідомляє прес-служба суду.


Серед вимог позову – визнати протиправними дії Державної міграційної служби 2 червня 2021 року щодо заборони в’їзду в Україну Ігорю Шувалову та дії Департаменту карного розшуку Нацполіції щодо складення і подання відповідної інформації до ДМС у зв’язку із відсутністю підстав для заборони його в’їзду.

Позивач також оскаржує:

- рішення ДМС від 2 червня 2021 року, яким йому було заборонено в’їзд в Україну строком на три роки;

- доручення ДМС від 2 червня 2021 року, надане Державній прикордонній службі України;

- рішення начальника 4-го відділення інспекторів прикордонної служби «Бориспіль-2» ОКПК «Київ» Наталії Сивак від 3 червня 2021 року про відмову у перетинанні державного кордону України Ігорю Шувалову.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Раніше Ігор Шувалов працював заступником директора з розвитку компанії НІС («Національні інформаційні системи»), яка створює новини для телеканалу «Інтер». Фактично Шувалов упродовж багатьох років відповідав за інформаційну політику цього телеканалу. Це призвело до того, що роботу «Інтера» блокували активісти з вимогою звільнити Шувалова. Зрештою на початку вересня 2016 року «Інтер» звільнив Шувалова.

У травні 2017 року Ігоря Шувалова видворили з України і заборонили йому в'їзд у країну на п'ять років. Однак у квітні 2019 року цю заборону скасував суд.

Ігор Шувалов. Фото hromadske.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.