​Суд покарав адвоката, який підбурював клієнтку дати хабар для судді


Хмельницький міськрайонний суд виніс вердикт адвокату, який обвинувачується у тому, що підбурював клієнтку надати 1000 доларів неправомірної вигоди судді цього ж суду за прийняття необхідного рішення. Обвинуваченому інкриміновано ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 27 (Види співучасників) і ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Події відбувалися в жовтні-листопаді 2017 року. Адвокат із Хмельницького пообіцяв своїй клієнтці, що допоможе уникнути кримінальної відповідальності, якщо та надасть 1000 доларів судді Хмельницького міськрайонного суду, що веде її справу. Будучи приватним підприємцем, жінка постала перед Хмельницьким міськрайонним судом за звинуваченням за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Як показало досудове розслідування, адвокат, що вже отримав від клієнтки кошти за свої послуги, наполягав на тому, щоб та обов’язково виплатила ще й «гонорар» судді, мовляв, тільки тоді кримінальне провадження проти неї буде закрите. При цьому судді про це нічого не було відомо. Передача коштів відбувалася в авто обвинуваченого. Спочатку клієнтка передала своєму захиснику 300 доларів, які той одразу ж витратив на власні потреби, а вже за декілька днів віддала решту суми. Однак одразу після того, як жінка вийшла з автомобіля, адвоката затримали працівники правоохоронних органів.

Негласні слідчі дії проводилися на підставі постанови заступника начальника слідчого відділу прокуратури Хмельницької області та були санкціоновані ухвалами слідчого судді Апеляційного суду Хмельницької області.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, крім житла. Окрім того, адвокат має сплатити на користь держави 6758 гривень процесуальних витрат.

На вирок може бути подана апеляційна скарга.

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.