​Довічне позбавлення волі начальнику ДУ «Північна виправна колонія № 90» за державну зраду


16 лютого 2024 року суд ухвалив вирок за обвинуваченням чоловіка у державній зраді, а саме діянню, яке завдало шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеки України, шляхом переходу на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненого в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України).

Звертаємо вашу увагу, що кримінальне провадження розглядалось у спеціальному провадженні (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого. При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання. Обвинувачений був поінформований належним чином про дати слухання справи, а також дотримані його права на належне представництво у суді, відповідно до вимог КПК України.

Під час судових дебатів сторона обвинувачення просила суд визнати громадянина винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме у виді довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Сторона захисту відзначила, що винуватість її підзахисного у вчиненні інкримінуємого йому злочину, на її думку, не доведена допустимими, належними та переконливими доказами поза розумним сумнівом та просила суд постановити виправдувальний вирок у відношенні обвинуваченого по пред’явленому йому обвинуваченню.

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавив обвинуваченого спеціального звання - «майор внутрішньої служби».

На переконання суду, призначення обвинуваченому саме такого покарання буде справедливим, співрозмірним і достатнім для його виправлення, кари та запобігання вчинення нових злочинів.

Інформаційно: чоловік, обіймаючи посаду начальника ДУ «Північна виправна колонія № 90», вирішив сприяти підривній діяльності рф у період воєнного стану, а саме: забезпечував безперешкодний доступ на територію виправної колонії спецтехніки та вантажівок окупантів, які доставляли продукти харчування, спорядження та товари російського виробництва для окупаційних військ, надавав вказівки засудженим знищувати з товарів маркування російських виробників для подальшої реалізації вказаної продуктів у місті Херсон та Херсонській області, сприяв окупаційним військам у проведенні на території промислової зони установи силами засуджених ремонту військової техніки окупантів, надавав місця для проживання та відпочинку російським окупаційним військам у кімнатах тривалих побачень та інших приміщеннях вказаної установи, а у медичному відділенні сприяв наданню військовослужбовцям рф медичного забезпечення та лікування.

Крім того, обвинувачений, використовуючи свої службові зв'язки, сприяв окупаційним військам та спецслужбам рф у налагодженні та співпраці з іншими посадовими особами Херсонської області.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Кримінальне провадження було розглянуто колегією суддів у складі: головуюча суддя: Поліщук І.О., судді: Черевко С.П. та Непорада О.М.

Кримінальне провадження: № 521/63/23.

Фото ml.od.court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.