У ГПУ підтвердили вранішній арешт екс-голови фракції партії регіонів Олександра Єфремова

efrem aresht1

 
Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з СБУ 30 липня 2016 року о 07 год. 28 хв. на борту літака «Австрійських авіаліній» по маршруту Київ-Відень в аеропорту Бориспіль затримано О. Єфремова. Про це під час брифінгу 30 липня, у суботу, повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає прес-служба ГПУ.


Підставою для його затримання стала наявність обґрунтованих підстав вважати, що з його боку можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності (п. 3 ч. 1 ст. 208 КПК України).

efrem aresht2

За інформацією Генерального прокурора України, колишній голова фракції «партії регіонів» у Верховній Раді О. Єфремов підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме:

у заволодінні майном «Луганськвугілля», шляхом зловживання службовим становищем, за ч. 5 ст. 191 КК України;

у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, за ч. 3 ст. 110 КК України;

у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації «ЛНР», за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

На даний час з О. Єфремовим виконуються необхідні процесуальні дії. Текст підозри буде оголошений йому протягом 24 годин з моменту затримання. Протягом 72 годин він буде доставлений до суду для обрання міри запобіжного заходу. Як зазначив Юрій Луценко, статті, які інкримінуються О. Єфремову, згідно КПК не передбачають застосування до нього застави або домашнього арешту як міри запобіжного заходу.

Також він звернувся до представників ЗМІ проінформувати населення про те, що в Генеральній прокуратурі України відкривається пряма телефонна лінія: +38 (044) 596 72 01 та електронна пошта: [email protected]. На цю адресу і телефон громадяни можуть надавати інформацію щодо осіб, які були причетні до організації та проведення так званих референдумів на окупованій території Донбасу, і які своїми діями посягнули на територіальну цілісність України.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо розслідування кримінального провадження щодо сепаратизму стосовно О. Єфремова, Генеральний прокурор зазначив, що у вказаному провадженні декілька років виконувалися слідчі дії, проводилися експертизи. Тому перед слідством була поставлена задача оцінити діяння не по висловлюванням, а по конкретних діях вказаної особи. Так, в ході проведення колосального об’єму роботи слідством було отримано беззаперечні докази. «По приїзду О. Єфремова в Україну для участі в суді по «законах 16 січня», очевидно, він отримав інформацію про новий підхід слідства, коли судитимуть по словах, а не по справах», - наголосив Юрій Луценко. «Я особисто пов’язую його спробу втечі саме з тим, що він був обізнаний про наявність прямих показів проти нього, і хотів сховатися від правосуддя», - додав він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.