Чергове печерське чудилище виходить на новий виток розправи над Тимошенко

Печерський районний суд міста Києва сьогодні, 5 серпня, продовжує розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

На минулому засіданні суддя Родіон Кірєєв як ніколи продемонстрував свою упередженість та необ’єктивність у розгляді справи екс-прем'єра, цього разу – при розгляді клопотання про залучення свідків сторони захисту.

Юлія Тимошенко клопотала про запрошення колишніх членів свого уряду та представників "Укртрансгазу" – екс-міністра Кабінету Міністрів Петра Крупка, екс-віце-прем'єра Григорія Немирі, колишнього Першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, екс-керівника департаменту ресурсів нафти і газу НАК "Нафтогаз України" Миколи Гончарука, колишнього виконуючого обов’язки міністра Ігоря Уманського, екс-міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього віце-прем'єр-міністра Івана Васюника, керівника служби партії "Батьківщина" Михайла Лівінського, заступниці голови КРУ Наталії Рубан, представника компанії "Ernst & Young" та інших.

Однак суд під різними приводами відмовився запрошувати і представницю Контрольно-ревізійного управління, і представника найавторитетнішої аудиторської компанії світу – так само, як днями відмовив у задоволенні клопотання про запрошення до суду журналіста, який у своєму матеріалі фактами довів, що Адміністрація Президента безпосередньо впливає на хід судового процесу.

Врешті решт із заявлених Юлією Тимошенко свідків у суді виступатимуть лише Олександр Турчинов та Михайло Лівінський – фігуранти частково задоволеного судом клопотання.

Натомість до присутності деяких свідків сторони обвинувачення прикладе руку Генпрокуратура: вона з'ясує місце перебування екс-президента Віктора Ющенка, його уповноваженого Богдана Соколовського, колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Олександра Шлапака і екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, які не з'являються до суду, не дивлячись на численні виклики.

Захист Юлії Тимошенко знову клопоче про допит своїх свідків Захист Юлії Тимошенко звернувся до канцелярії Печерського районного суду міста Києва з повторним клопотанням про залучення своїх свідків для допиту під час судового розгляду кримінальної справа, порушеної проти екс-прем'єра, щодо газових угод 2009 року.

"Незважаючи на те, що обвинувачення викликало 38 свідків, у захисту із 30 задовольнили лише двох – Олександра Турчинова та Михайла Лівінського. Суд з невідомих причин не викликав таких важливих свідків як екс-міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко тощо", - сказав сьогодні журналістам захисник Сергій Власенко.
Суддя Кірєєв знову залишив без розгляду клопотання про свій відвід Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв залишив без розгляду клопотання про відвід судді, мотивуючи це спробою сторони захисту затягнути розгляд справи.

Клопотання про відвід судді Родіона Кірєєва було обґрунтовано Юлією Тимошенко ненаданням судом часу на ознайомлення з матеріалами справи та системними порушеннями під час судового процесу.

Як відомо, нещодавно Юлія Тимошенко заявила, що має намір фіксувати кожне порушення суддею норм законодавства під час судового процесу. "Ми просто взяли зараз за правило документувати всі порушення, які суддя проводить протягом дня, і коли він проводить такі явні і недопустимі порушення, то зрозуміло, що ми на наступний день оформлюємо це заявою про відвід, щоб це залишилося в справі", - сказала екс-прем'єр.

Суддя Кірєєв знову позбавляє захист можливості готуватися до процесу Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов вчергове звернувся до суду з клопотанням про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи.

"Прошу відкласти засідання і дати мені можливість ознайомитися з матеріалами справи, підготуватися до захисту. Бо фактично, окрім того, що я встиг ознайомитися на вчора, я, на жаль, не міг підготуватися на сьогодні до допиту свідків, а свідки важливі, наприклад, пан Оніщук буде допитуватися, і це серйозний допит, бо він відповідав за правові експертизи в уряді Тимошенко", - сказав Юрій Сухов.

Суддя Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання, мотивуючи це достатністю наданого часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Як відомо, у понеділок, 1 серпня, головуючий у справі надав новому захисникові Юлії Тимошенко Юрію Сухова для ознайомлення з 16-томною справою всього два дні і вже 4 серпня продовжив судовий розгляд. Юрій Сухов нагадав Кірєєву про розпорядок роботи суду Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов звернувся до головуючого у судовому процесі з розгляду кримінальної справи екс-прем'єра судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з вимогою дотримуватися розпорядку роботи суду.

"Суд працює сьогодні до 15:45, тому прошу завершити судовий розгляд відповідно до розпорядку роботи суду. Крім того, прошу врахувати, що я знаходжусь зараз на амбулаторному лікуванні, і тому, оскільки я на цьому тижні пропрацював більше 40 годин, то мені необхідний відпочинок. Також я прошу дати можливість зробити перерву на обід", - заявив у судовому засіданні Юрій Сухов.

У відповідь Родіон Кірєєв заявив, що завершення засідання можливе тільки після допиту свідків.

Зараз розпочався допит першого свідка – екс-голови МНС Володимира Шандри. Тимошенко заявила, що Кірєєв діє за вказівкою влади Юлія Тимошенко заявляє, що суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв, відмовляючи у задоволенні клопотання про допит свідків сторони захисту, діє за вказівкою чинної влади.

"Ми заявили 31 свідка від захисту. Дозволили двох. Кірєєву треба зізнатися, що йому заборонили викликати наших свідків, йому і за "їхніх" влетіло", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

"Янукович розпочав політрепресії, але забув закінчити "курси диктаторів". Тому в нього й репресії такі – вода в ситі, бестолкові, топорні", - додала екс-прем'єр. Володимир Шандра підтвердив безпідставність обвинувачень Тимошенко Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов заявляє, що допит екс-міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимира Шандри продемонстрував безпідставність обвинувачень на адресу екс-прем'єр-міністра у перевищенні службових повноважень.

"Хоча це був свідок обвинувачення, я вважаю, що він став абсолютним свідком захисту, оскільки він однозначно сказав, що питання про затвердження розпорядженням директив Кабінету Міністрів на засіданні не розглядалося, а розглядалися питання, пов’язані з переговорами з постачання російського газу, а директиви Кабінету Міністрів не ставилися на голосування, оскільки необхідності в їх затвердженні на засіданні уряду не було", - заявив Юрій Сухов журналістам у перерві судового засідання.

"Зараз допитують екс-міністра В.Шандру. Достойна та чесна людина, без інтриг та підлості. З кожним свідком кримінальна справа стає все більш смішною", - прокоментувала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

У судовому засіданні сторона державного обвинувачення декілька разів ставила питання до Володимира Шандри, намагаючись отримати від нього відповіді, що на засіданні уряду 19 січня 2009 року його учасникам були роздані документи для затвердження директив Кабінету Міністрів.

Після декількох спроб переформулювати питання адвокат Юрій Сухов вніс суду протест з цього приводу, розцінивши такі дії сторони обвинувачення як тиск на свідка.

Зараз у засіданні суду після допиту екс-міністра МНС Володимира Шандри оголошено перерву до 11:50. Прокуратура долучила до справи скасовані судові рішення РФ Захисник Сергій Власенко заявляє, що напередодні, 4 серпня, Печерський районний суд міста Києва на вимогу Генеральної прокуратури України долучив до матеріалів кримінальної справи Юлії Тимошенко рішення російського суду щодо генерал-полковника Міноборони Росії Григорія Олійника, яке було скасовано президією Верховного суду РФ за відсутністю складу злочину.

"Ми отримали ті документи із Російської Федерації та обов’язково наполягатимемо на залученні до матеріалів кримінальної справи. Ми ж не прокуратура, щоб долучати твіттери, ми долучаємо документи, про які нам достеменно відомо", - сказав Сергій Власенко сьогодні журналістам у перерві судового засідання.

Адвокат продемонстрував представникам ЗМІ копії рішення президії Верховного суду РФ щодо Григорія Олійника, а також президії Московського окружного військового суду щодо двох інших фігурантів у справі, нібито зв’язаних з компанією ЄЕСУ, вирок яким було також скасовано.

"Я переконаний в тому що Генеральна прокуратура, офіційно отримавши з Російської Федерації вирок, не могла не отримати постанову суду – президії Верховного суду – і це означає, що Генеральна прокуратура свідомо, знаючи, що це судове рішення скасовано, все одно пхала його в матеріали справи задля того, щоб створити штучну уяву про борги Тимошенко. Тобто все це відбувалося цілком свідомо і цілеспрямовано", - наголосив Сергій Власенко.

Як відомо, напередодні Юлія Тимошенко погодилася на залучення рішення суду Російської Федерації щодо генерал-полковника Міноборони РФ Григорія Олійника до матеріалів газової справи, незважаючи на те, що вони не мають жодного відношення до її власної справи. Особистому оператору і фотографу Азарова заборонили зйомку в судовому процесі Прем'єр-міністр України Микола Азаров всупереч постанові Печерського суду про заборону фото- і відеозйомки прийшов до зали з особистими оператором і фотографом.

Це викликало обурення у присутніх в залі, в першу чергу – представників засобів масової інформації, які можуть здійснювати лише текстову фіксацію процесу.

Один з журналістів звернувся до головуючого у справі судді Родіона Кірєєва з питанням щодо законності присутності цих осіб у залі суду. У відповідь суддя пригадав, що суд заборонив зйомку всім присутнім у залі, крім представників міліції, які реєструють порушення порядку.

"Особиста преса" прем'єра змушена була залишити залу судових засідань. Микола Азаров почав давати свідчення у справі.

"Експерти по капусті пішли. Починається допит Азарова. "Гутарить" російською. Зараз попрошу перекладача згідно ст.19 КПК. Вже в самому словосполученні "допитують Азарова" є щось позитивне й обнадійливе. Не останній раз, думаю", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter. Тимошенко просить перекладача, щоб зрозуміти неукраїнського Азарова Юлія Тимошенко звернулася до суду з проханням забезпечити її перекладачем з російської на українську мову, щоб зрозуміти свідчення прем'єр-міністр Микола Азарова, який на допиті розмовляє російською мовою.

"Зараз я нічого не зрозуміла з того, що сказав Микола Азаров. Я хочу послалися до статтю 19 Кримінально-процесуального кодексу, згідно з якою судочинство проводиться державною мовою – українською. Тому я вимагаю повторити те саме українською мовою, оскільки перед дачею свідчень прем'єр-міністра мене не запитали. Мені необхідний перекладач для того, щоб зрозуміти прем'єр-міністра, який не розуміє українську мову", - звернулася Юлія Тимошенко до суду.

У свою чергу, захисник Юрій Сухов заявив, що відповідно до частини 1 статті 19 КПК судочинство проводиться українською мовою, і якщо хтось з учасників її не розуміє, то його повинні забезпечити перекладачем.

Сторона обвинувачення розцінила це клопотання як "тиск на свідка". Родіон Кірєєв знімає всі запитання щодо «Росукренерго» Родіон Кірєєв знімає всі запитання щодо "Росукренерго", які Юлія Тимошенко ставить до свідка сторони обвинувачення Миколи Азарова.

"Якщо ви будете всі питання, які стосуються "Росукренерго", знімати, то ви одразу мене попередьте, і я буду знати, що їх ставити не можна, бо ви всі – одне угрупування", - сказала Юлія Тимошенко після того, як суд неодноразово знімав її запитання до чинного прем'єра, які стосувалися вирішення боргів корупційної структури "Росукренерго" перед ВАТ "Газпром", що спричинило газову кризу.

У свою чергу, захисник Юрій Сухов звернувся із заявою на дії головуючого у зв’язку з необґрунтованим зняттям зазначених запитань. "Я хочу звернутися із запереченням на дії головуючого, який знімає всі питання, які стосуються "Росукренерго", - сказав він.

Як відомо, поведінка учасників судового процесу над Юлією Тимошенко не вперше демонструє, що найменша згадка причетності "Росукренерго" до змін умов постачання та транспортування природного газу є небажаною для замовників судилища.

Наприклад, коли декілька днів тому свідчення в суді давав колишній заступник начальника департаменту зі співпраці з Росією НАК "Нафтогаз України" Андрій Іванов, і у його відповідях фігурували слова "Росукренерго", "вигідність", головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв разом з прокурорами починали робити зауваження Юлії Тимошенко за те, що вона нібито замість питань пропонує свідкові готові відповіді.

Судилище намагалося уникнути згадок про "Росукренерго" і під час допиту колишнього міністра оборони Юрія Єханурова. "Суд дуже добре приходить на допомогу, коли треба захистити "Росукренерго", - реагувала Юлія Тимошенко.

 
«Ще трохи допиту і Кірєєв попросить у Азарова благословіння та спокути... Добре, що в "рясі" - Кірєєв,а не Азаров... Судячи з того, що говорить Микола Янович, йому потрібен не допит, а МРТ, потім - масаж, чай з липою і повний спокій», - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Прокурори знову вимагають арешту Юлії Тимошенко

Сторона державного обвинувачення звернулася до суду із клопотанням про зміну для Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

"Я заявляю клопотання про зміну підсудній запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт, оскільки підсудна своєю поведінкою заважає встановленню істини", - сказала у судовому засіданні прокурор Лілія Фролова.

"Краще зразу розстріляйте, дайте їй револьвер", - парирувала на це Юлія Тимошенко.

Клопотання було заявлено стороною обвинувачення після запеклої дискусії Юлії Тимошенко з Миколою Азаровим.

Суддя Родіон Кірєєв наразі продовжив допит свідка, зазначивши, що клопотання розглядатиметься судом пізніше.

Як відомо, першу спробу змінити для Юлії Тимошенко міру запобіжного заходу сторона обвинувачення зробила 27 липня. Тоді клопотання озвучив прокурор Олександр Микитенко. Втім Родіон Кірєєв залишив клопотання без задоволення.

Юлія Тимошенко: владі так кортить заарештувати мене, що вона втрачає розум
Суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв до 15:40 видалився до дорадчої кімнати для розв’язання клопотання сторони державного обвинувачення про зміну Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

«Знову прокурори заявили клопотання про зміну запобіжного заходу на арешт. Так хочеться заарештувати, що втрачають розум», - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Екс-прем'єр попросила свого захисника Юрія Сухова заявити зустрічне клопотання про скасування міри запобіжного заходу. "Я хочу поставити питання про скасування підписки про невиїзд через її безпідставність. У бажанні політичної розправи вони перейшли за межі здорового глузду, тому хочу попросити адвоката заявити зустрічне клопотання та скасувати підписку про невиїзд", - сказала вона.

У свою чергу Родіон Кірєєв зазначив, що розгляд цього клопотання можливий лише після розгляду клопотання представників державного обвинувачення про зміну запобіжного заходу.

Як відомо, клопотання про зміну для Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту сьогодні озвучила прокурор Лілія Фролова, яка вважає, що екс-прем'єр "своєю поведінкою заважає встановленню істини". "Краще зразу розстріляйте, дайте їй револьвер", - парирувала Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко: мовчання Азарова говорить про його причетність до газової корупції

Юлія Тимошенко вважає, що сьогоднішній допит Миколи Азарова та поведінка під час нього сторони обвинувачення і судді прямо свідчать про причетність прем'єр-міністра до корупційної структури "Росукренерго".

"Я думаю, що сьогоднішнє перебування Азарова в судовому засіданні, його мовчання на всі запитання, зняття всіх питань про "Росукренерго" судом і прокуратурою говорять про те, що Азаров є безпосередньо, за моїми оцінками, співучасником всіх корупційних оборудок в газовій сфері України сьогодні", - заявила Юлія Тимошенко журналістам у перерві у судовому засіданні.

На думку лідера партії "Батьківщина", знаковим є те, що Микола Азаров відмовився відповідати на запитання, чому НАК "Нафтогаз України" став збитковим саме після погашення державою боргу "Росукренерго". "Коли я задала йому питання, як так сталося, що НАК "Нафтогаз" став сьогодні збитковим, коли в 2009 році компанія Ernst & Young показала прибуткову діяльність, коли ми завершували свою роботу, він навіть не став відповідати, хоча всі знають, що збитковість НАК "Нафтогаз" виникла тому, що у держави забрали 12 мільярдів кубічних метрів газу на 4 мільярди доларів і віддали компанії "Росукренерго", - заявила вона.

Екс-прем'єр переконана, що саме через її "невигідні" запитання до Миколи Азарова сторона обвинувачення на догоду владі заявила клопотання про зміну міри запобіжного заходу. "Суд і прокуратура, яка через те, що я задала незручні питання по корупції "Росукренерго", зразу заявила про зміну санкції з підписки про невиїзд на мій арешт", - пояснила вона.

Кірєєв задовольнив клопотання про арешт Юлії Тимошенко

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання про зміну для екс-прем'єра міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

"Через системні порушення, перешкоди у встановленні істини, порушення порядку у розгляду справи суд постановив змінити міру запобіжного заходу на взяття під варту", - зачитав Родіон Кірєєв рішення суду після годинного перебування у дорадчій кімнаті.

Сама Юлія Тимошенко переконана, що клопотання сторони державного обвинувачення про зміну міри запобіжного заходу пов’язано з її "невигідними" запитаннями до свідка Миколи Азарова. "Суд і прокуратура, яка через те, що я задала незручні питання по корупції "Росукренерго", зразу заявили про зміну санкції з підписки про невиїзд на мій арешт", - пояснила вона журналістам.

Зараз до зали судових засідань намагався увійти захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, але його зупинили працівники "Беркуту".

Як відомо, клопотання про зміну для Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту сьогодні озвучила прокурор Лілія Фролова, яка вважає, що екс-прем'єр "своєю поведінкою заважає встановленню істини". "Краще зразу розстріляйте, дайте їй револьвер", - парирувала Юлія Тимошенко.

Першу спробу змінити для Юлії Тимошенко міру запобіжного заходу сторона обвинувачення зробила 27 липня. Тоді клопотання озвучив прокурор Олександр Микитенко. Втім головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відхилив клопотання сторони державного обвинувачення.
Засідання у «газовому справі», порушеній стосовно Юлії Тимошенко, продовжиться 8 серпня в 10:00. Після арешту Юлії Тимошенко відповідне рішення оголосив Родіон Кірєєв.
Юлію Тимошенко вже вивели із залу засідань в оточенні співробітників міліції.

Вона віддала свою сумку Сергію Власенко, якого оточили "беркутівці".

Двері Печерського суду наразі заблоковані.

Сергій Власенко: Суддя Кірєєв скоїв злочин

Не існує жодних законних підстав для арешту лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Про це заявив захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

«Не було жодних правових підстав для арешту. Вона постійно приїжджала і перебувала під час судових засідань, жодного разу не порушувала підписки про невиїзд - при першій вимозі суду вона з’являлася. Тому те, що зробив суддя Кірєєв, – це прямий злочин», - наголосив він.

Сергій Власенко зазначив, що швидше за все Юлія Тимошенко ще перебуває у приміщення Печерського райсуду.

Народні депутати від опозиції були повністю заблоковані у залі суду співробітниками спецпідрозділу «Беркут», які не випускали їх з приміщення.

Тимошенко вивела міліція - у Печерському райсуді бійка

У Печерському райсуді м. Києва сталася бійка, міліція перегородила журналістам вихід із зали засідань, передав кореспондент ГолосUA.

Згідно з інформацією, бійка відбулася між поки невідомими особами на сходах в приміщенні Печерського суду.

Це трапилося після того, як депутати-соратники заарештованої Юлії Тимошенко покинули зал засідань.

Коли Ю. Тимошенко виводили із зали, всі присутні в залі встали на лавки і знімали її арешт на мобільні телефони.

За чутками, екс-прем'єр попросила не надягати на неї наручники, поки не виведуть з самого залу засідань.

«Беркут» почав бити людей під Печерським судом

Спецпідрозділ міліції «Беркут» за допомогою сили відтісняє прихильників Юлії Тимошенко від приміщення Печерського райсуду.
 
Близько 50 співробітників «Беркуту» б’ють навіть жінок і старих людей, які скандують «Ганьба Кірєєву!» та вимагають звільнити з-під арешту лідара опозиції Юлію Тимошенко.

Під час сутички вже постраждали кілька людей, яким надають першу медичну допомогу у каретах «Швидкої».

Співробітники міліції також виривають з рук людей українські прапори, кидаючи їх на асфальт, і перешкоджають журналістам фіксувати події на фото- та відеотехніку.

Біля Печерського суду сутички. Є постраждалі

Після того, як Юлію Тимошенко вивели з зали суду, працівники спецпідрозділу "Грифон" створили живу огорожу між присутніми в залі та екс-прем'єром, захисником, представниками прокуратури та суддею. Деякий час нікого не випускали з зали суду.

Трохи згодом, після того, як людей почали випускати, в коридорі суду сталася сутичка між народними депутатами України та бійцями "Беркуту".

Народні депутати блокують виїзд з двору Печерського районного суду міста Києва своїми тілами, щоб не дозволити міліції вивезти Юлію Тимошенко. На підході до двору суду "Беркут" витісняє парламентаріїв та прихильників Юлії Тимошенко. Відбувається сутичка, є постраждалі, зокрема поранено одного з представників ЗМІ – оператора.

Міліція почала відступати під натиском людей, їй на допомогу прийшов загін "Беркуту". У дворі Печерського суду стоїть автомобіль для перевезення заарештованих.
Сергій Власенко: арешт Юлії Тимошенко – безпрецедентна і незаконна дія
Захисник Сергій Власенко заявляє, що жодних законних підстав для взяття Юлії Тимошенко під варту не було. "Якщо ґрунтуватися на Конституції і кримінальному праві, її взагалі не повинні були затримувати – це абсолютно безпрецедентна і незаконна дія, заснована ні на чому", - заявив адвокат журналістам біля Печерського суду.

Він наголосив, що його незаконно не допустили до його підзахисної. "Незважаючи на те, що я є адвокатом Тимошенко по іншій справі, по кіотських грошах і автомобілям сільської медицини, мене не допустили до Юлії Тимошенко, не дивлячись на те, що я цього вимагав. З нею знаходився в цей момент її захисник Юрій Сухов. Куди вона зараз поділася – ми не знаємо", - сказав він.

Прихильники Тимошенко заблокували Хрещатик

Прихильники Юлії Тимошенко перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик і намагаються пройти через арку у двір Печерського суду.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", через те, що на проїжджій частині збираються люди, в районі суду утворилася пробка.

Співробітники правоохоронних органів тримають "живий ланцюг", щоб не пропустити мітингувальників до Печерського суду.

Автозак з Тимошенко супроводжують 80 працівників спецпідрозділу «Беркут»

Лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко посадили у автозак і везуть вулицею Хрещатик.

Автомобіль повільно рухається в оточенні близько 80 працівників спецпідрозділу «Беркут» у повному бойовому обмундируванні, які «розчищають» йому дорогу, силою відтісняючи прихильників Юлії Тимошенко.

Наразі міліція перекрила вулиці в районі Бессарабської площі, яка знаходиться неподалік Печерського райсуду.

На Хрещатику наразі зібралася велика кількість людей.

Сергій Пашинський: Арешт Тимошенко - це вирок владі і початок її кінця

Коментуючи арешт лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Пашинський сказав: «Суддя Кірєєв показав, що суду у нас немає, а в країні правлять виключно клани олігархів».

«Арешт Тимошенко - це вирок владі і початок її кінця», - наголосив він.

«Партія ні в якому разі не буде деморалізована таким кроком. Навпаки - ми будемо піднімати масовий спротив», - сказав Сергій Пашинський.

«Батьківщина» скликає людей під Печерський суд

У зв’язку з арештом Юлії Тимошенко партія «Батьківщина» закликає людей зібратися біля Печерського райсуду міста Києва.

Про це написав у своїй сторінці на Facebook Перший заступник голови партії Олександр Турчинов.

«Друзі, оголошуємо загальну мобілізацію до Печерського суду (Хрещатик 42 а)!», - написав він.

«Не дамо перетворити Україну на концтабір!», - наголосив Олександр Турчинов.

Для автозаку з Тимошенко бульвар Шевченка очистили навіть від пішоходів

Автозак, у якому Тимошенко везуть у СІЗО, супроводжують вже близько 300 співробітників спецпідрозділу «Беркут», повідомляє УНІАН.

Автомобіль повернув на бульвар Шевченка, який повністю перекритий для руху транспорту і пішоходів.

Тимошенко привезли до Лук'янівського СІЗО

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко привезли.

Про це повідомило інформоване джерело в пенітенціарній службі, передає golosua.com.

Юлія Тимошенко: Я ніколи не закінчу своє життя самогубством

Захисник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко продемонстрував журналістам заяву, власноруч написану екс-прем’єром перед арештом. Наводимо її повністю.

«Хочу зробити заяву в зв’язку з реалізацією плану по моєму арешту. Зрозуміло, що це розправа з політичним опонентом, але я не про це. Я хочу заявити, що у мене немає жодної схильності до самогубства. Що трюки, які вони вчинили з Кірпою та Кравченком, їм повторювати не варто. Я ніколи не буду закінчувати своє життя самогубством. Все, що я роблю – це моя боротьба проти кримінального режиму за гідне місце України в світі. Слава Україні. Юлія Тимошенко».

«Це власноручно написана нею заява, яку вона передала мені тиждень тому, коли ми дізналися про можливість її арешту», - зазначив Сергій Власенко.

Біля Печерського суду після арешту Тимошенко



Коментарі

  +0 #1 anticosignore 5 авг. 2011 г., 13:12:28
В этом вся Юля: всю жизнь говорила на русском, теперь она его не понимает. Похоже на Ивченко, который на переговоры с "Газпромом" взял себе переводчика (хотя на отлично учился в своё время в Москве). Юмор Ивченко достойно оценили, и "Газпром" впаял в наказание более высокую цену для Украины. Так что лингвистические выкрутасы только вредят.
  +0 #2 Горлівка 5 авг. 2011 г., 13:30:36
Так його,Юля,рилом в капусту!Хай розмовляє українською,посміємся
  +0 #3 Кассандра Одесса 5 авг. 2011 г., 13:45:38
Возможно, если бы Азаров и Тимошенко сидели бы за чашкой чая, они бы и вели разговор на русском или китайском языке, как бы им захотелось, а поскольку они находятся в госучреждении- суде, то и общаться ОБЯЗАНЫ !!! на государственном языке, т е. украинском. Ведь азаров везде тельняшку рвет, какой он "патриот" и "законопослушный гражданин". Промашка вышла в их сценарии, могли бы для Премьера и переводчика иметь в кустах. А Тимошенко права! Я бы поступила также!
  +0 #4 Киев 5 авг. 2011 г., 13:46:38
Вуйко, ползи обратно в нору!!! достало это бандеровское быдло.Юльку на кол!!!
  +0 #5 СМЕРТЬ 5 авг. 2011 г., 15:12:53
Для "Киев": ТЫ НЕ КИЕВСКИЙ, ТЫ ДОНЕЦКОЕ ПРОПЛАЧЕНОЕ БЫДЛО. ВСЕ ПРОКЛЕНЫ НОРМАЛЬНЫХ ЛЮДЕЙ НА ТЕБЯ И ТВОЮ СЕМЬЮ. ПУСТЬ МОЛОДОЙ ЯНУКОВИЧ. ЧТО МЕЧТАЕТ О КАРЬЕРЕ ПРЕЗИДЕНТА ПОИМЕЕТ ТВОЮ ЖЕНУ, ДОЧЬ И ТЕБЯ. ПУСТЬ С ТОБОЙ ПОСТУПАЮТ КАК С ЮЛЬКОЙ. И УСЛУШИТ БОГ НАШИ МОЛИТВЫ
  +0 #6 Киев 5 авг. 2011 г., 15:52:54
дибил, тебе даже магия вуду не поможет
  +0 #7 ха 5 авг. 2011 г., 16:42:18
Киеву дибил, а чо ты не под судом?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.