Апеляційній «трійці» не завадила відсутність у судовому процесі адвокатів та Юлії Тимошенко

23.12.2011. Апеляційний суд міста Києва у п’ятницю, 23 грудня, продовжив розгляд скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського районного суду у так званій "газовій" справі.
 
Судове засідання проходило за відсутності екс-прем'єр-міністра та її захисників. Нагадаємо, напередодні Юлія Тимошенко відмовилася від участі у розгляді своєї апеляційної скарги та подальшого касаційного оскарження рішення Апеляційного суду за результатами розгляду скарги на вирок.
 
"Спостерігаючи із СІЗО за цією виставою, на яку перетворився розгляд скарги, я хочу відмовитися від участі у будь-якому апеляційному розгляді та відмовитися від касації у подальшому", - процитував захисник Сергій Власенко заяву екс-прем'єра на вчорашньому судовому засіданні.
 
Рішення не брати участь в апеляційному та касаційному процесах стосується і сторони захисту, тож адвокати Юлії Тимошенко не були присутніми на сьогоднішньому засіданні. "Захист до сьогоднішнього дня робив все, щоб цей процес став судовим. Ми вимагали допитати всіх свідків, яких не допитували у першій інстанції, ми вимагали долучення матеріалів до справи, в тому числі газових контрактів, ми вимагали провести експертизи нормальні. Суд все це відмовився робити", - заявив напередодні Сергій Власенко.
 
При цьому захисник висловив переконання, що колегії суддів Апеляційного суду міста Києва не завадить відсутність на процесі сторони захисту, і розгляд скарги буде продовжено.
 
Як відомо, на попередніх засіданнях з розгляду скарги Юлії Тимошенко суддівська "трійка" у складі Олени Сітайло, Тетяни Фрич та Ольги Юрдиги відмовила стороні захисту у задоволенні всіх клопотань. Зокрема, йдеться про виклик до суду начальника медсанчастини Київського СІЗО Віктора Пирогова для встановлення факту небажання Юлії Тимошенко брати участь у засіданні, про зупинення або перенесення розгляду скарги до одужання екс-прем'єра тощо.
 
Маріонетки Януковича ухвалили рішення про розглядають скарги Юлії Тимошенко за її відсутності
 
Колегія суддів Апеляційного суду міста Києва ухвалила рішення про продовження розгляду скарги Юлії Тимошенко за відсутності екс-прем'єра та сторони захисту.
 
На цьому наполягали представники державного обвинувачення, які не побачили підстав зупиняти розгляд скарги у зв’язку з відсутністю Юлії Тимошенко та її адвокатів.
 
При цьому головуюча у справі суддя Олена Сітайло на початку засідання констатувала, що "засуджена до суду не з'явилася", після чого зачитала декілька цитат з заяви Юлії Тимошенко про відмову брати участь в апеляційному процесі. "Рішення в Україні ухвалюються не судами, не під час судових засідань, а безпосередньо Януковичем. Судді виконують роль маріонеток", - йдеться зокрема в заяві.
 
Суддя оголосила і заяви захисників Миколи Сірого, Олександра Плахотнюка, Юрія Сухова, Сергія Власенка та Миколи Титаренка про неможливість брати участь у засіданні.
 
Олена Сітайло також зачитала акт Київського слідчого ізолятора, в якому засвідчується, що сьогодні вранці Юлії Тимошенко було запропоновано на вимогу Апеляційного суду Києва доставити її на засідання, а також повідомила, що згідно з наданою медичною довідкою про стан здоров'я Юлії Тимошенко "протипоказань для участі у засіданні суду немає".
 
"Трійка" пішла думати над сфабрикованим вироком Юлії Тимошенко
 
Колегія суддів Апеляційного суду міста Києва видалилася до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за результатом розгляду скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року у так званій "газовій" справі.
 
"Суд видаляється у нарадчу кімнату", - оголосила головуюча у справі суддя Олена Сітайло.
 
Перед оголошенням перерви колегія суддів оголосила про своє рішення долучити до матеріалів справи заяву колишнього начальника управління претензійно-позовної роботи НАК "Нафтогаз України" Ігоря Костя про безпідставність кримінального переслідування Юлії Тимошенко. Згоду на це дав і прокурор Олександр Микитенко. "Ці документи кореспондуються з обвинуваченням, тому їх можна долучити до справи", - пояснив він.
 
Сторона державного обвинувачення під час обговорення скарги очікувано заявила про законність ухвали Печерського районного суду міста Києва про позбавлення Юлії Тимошенко волі на 7 років та виплату 1,5 млрд. грн. компенсації збитків, нібито завданих НАК "Нафтогаз України" внаслідок реалізації газових угод 2009 року.
 
За словами прокурора Лілії Фролової, "вирок Печерського районного суду відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу, а судове слідство було проведено об’єктивно і всебічно".
 
Крім того, прокурори цинічно стверджували, що жодних фактів порушення права Юлії Тимошенко на захист під час судового слідства зафіксовано не було, а Лілія Фролова під час обговорення скарги заявила, що захисник Сергій Власенко "зухвало порушував порядок засідання, тому був на законних підставах усунутий від процесу".
 
У свою чергу представник цивільного позивача Вадим Куницький звернувся до суду з проханням не задовольняти апеляційну скаргу Юлії Тимошенко та її захисників. "У частині цивільного позову скарга не підлягає задоволенню", - заявив він у судовому засіданні.
 
"Трійка" залишила в силі кірєєвський вирок
 
Колегія суддів Апеляційного суду міста Києва залишила у силі вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року, винесений екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко у так званій "газовій" справі.
 
"Вирок Печерського районного суду залишити без змін. Повний текст буде оголошено 29 грудня о 16:00", - заявила після 50-хвилинного перебування в нарадчій кімнаті головуюча у справі суддя Олена Сітайло.
 
На момент оголошення рішення суду у залі судових засідань були відсутні представники сторони захисту.
 
За матеріалами tymoshenko.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.