Влада влаштовує «дикі танці» навколо участі Юлії Тимошенко у судових процесах

timoshenko 05 03 2012

 
Захисник екс-прем’єр-міністра України Андрій Кожем’якін заявляє про абсурдність дій співробітників пенітенціарної служби навколо забезпечення участі Юлії Тимошенко у судових процесах з розгляду порушених проти неї кримінальних справ з політичних мотивів.


"Влада намагається пограти в ці ігри, які вона влаштовує з учорашнього дня, тобто заїжджають машини на територію лікарні, виїжджають з території лікарні. Йде така собі гра у "привеземо-не привеземо", - сказав Андрій Кожем’якін.

Захисник наголосив, що Юлія Тимошенко однозначно висловилася щодо своєї участі у судових засіданнях як у Харкові, так і у Києві. "Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі у будь-якому засіданні, і на будь-якому допиті свідка по справі Щербаня. Юлія Тимошенко – не вільна людина, вона відбуває покарання, тому пенітенціарна служба повинна діяти за законом", - підкреслив він.

У свою чергу Олександр Плахотнюк додав, що немає жодного документального підтвердження про відмову Юлії Тимошенко від участі у судових процесах. "Ніякої письмової, або усної заяви не існує. Пенітенціарна служба не надасть жодного документу, жодного відео про відмову. Я заявляю, що факти, викладені в акті, не відповідають дійсності", - зазначив захисник.

Як відомо, сьогодні головуючий у справі суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовський оголошував перерву у слуханні справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" для з’ясування можливості участі Юлії Тимошенко у засіданні. Згодом через її відсутність судове засідання було перенесено на 22 березня.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні у харківській лікарні. Згідно з законодавством, суд не може розглядати справу за відсутності обвинуваченого та повинен призупинити провадження до моменту одужання, коли людина зможе особисто брати участь у судовому розгляді.

Лікарі берлінської клініки Charité рекомендували Юлії Тимошенко продовжити лікування у стаціонарних умовах, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.