​Ілон Маск хоче зв’язати мозок зі смартфоном за допомогою мікрочипів-імплантів

Керівник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск представив свій новий проект – Neuralink, до якого бізнесмен, за даними The New York Times, інвестував біля 100 мільйонів доларів. Телепатія, поновлення моторики у жертв аварій та постраждалих від інсульту – лише деякі переваги, які, на думку Маска, принесе використання нового мікрочипа, над розробкою якого працює Neuralink, повідомляє «Голос Америки».


За задумом винахідників, новий мікрочип вживлятиметься у мозок і підтримуватиме зв'язок із невеликим комп'ютером або зі смартфоном через технологію Bluebooth. Користувач керуватиме мікрочипом через спеціальний додаток на iPhone.

«Якщо хочете щось помістити у мозок, воно не мусить бути великим», - заявив Маск під час презентації 16 липня. «Інтерфейс чипу бездротовий, тому у вас із голови не стирчатимуть дроти. Це дуже важливо», - додав він.

Тестування можуть початись вже в 2020 році, говорить Ілон Маск. Він заявив, що компанія вже випробовувала імпланти на щурах.

Технологія дозволить використовувати переваги штучного інтелекту на благо людства, переконаний новатор, який раніше переймався можливим негативним впливом розвитку технологій штучного інтелекту.

Над встановленням зв'язку між мозком та комп'ютером працює низка наукових установ, нагадує видання Forbes. Так, компанія університету Брауна BrainGate досягла успіху в 2006 році, розробивши технологію, що дозволила паралізованій особі керувати курсором на екрані комп'ютера в 2006 році. Згодом Synchron з Піттсбурзького університету розробив подібні пристрої.

Деяких експертів все ж непокоїть моральний аспект розвитку цього наукового напрямку, особливо з огляду на нещодавні скандали з витоками приватних даних, наданих користувачами високотехнологічним компаніям.

«Збір даних про діяльність мозку може наразити людей на великий ризик, бо це можна використовувати для впливу, маніпуляцій та експлуатації, - говорить Фредерік Колтунер з Privace International в коментарі CNN. – Хто має доступ до цих даних? Чи надаються ці дані третій стороні? Люди мають повною мірою контролювати ці дані».

Ілон Маск. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.