Біля Кабміну відбулося «Затримання бандита з вулиці Грушевського»

Вчора, 1 вересня 2010 р., київська ВО "Свобода" провела перед Кабміном акцію протесту проти політики уряду Азарова-Тігіпка з вимогою встановити справедливі ціни на газ та опалення. Під час заходу відбулася постановка кримінальної п’єси «Затримання бандита з вулиці Грушевського».

 
Свободівці тримали гасла: «Ціна «дружби» з Росією – підвищення ціни на газ!», «Поверніть старі ціни на газ для населення – більше повинні платити олігархи!», «Геть грабіжницький уряд Азарова-Тігіпка!».

«Уряд Азарова-Тігіпка з 1 серпня 2010 року підвищив ціни на газ на 50%, а тарифи на опалення і гарячу воду – на 20-25%. Друге підвищення ціни на газ у півтора рази українофобська влада пообіцяла здійснити з 1 квітня 2011 року.

 
У той час, як у 2010 році кожен українець реально збіднів як мінімум на 7%, статки народного депутата від Партії регіонів Ахметова за даними авторитетного журналу Forbes зросли в три рази і сьогодні оцінюються у 18,8 мільярдів доларів! І це при падінні української економіки на 15%! Загальні ж статки двох десятків найбагатших нардепів цієї «партії» дорівнюють річному державному бюджету України! За ці гроші можна збільшити мінімальну зарплату в Україні в кілька разів», - цитує виступ Андрія МОХНИКА прес-реліз "Свободи" (а я саме його не чула, бо змушена була піти раніше).

"Політична природа цього уряду - це уряд олігархів і російських шовіністів, - сказав заступник голови КМО ВО "Свобода" Андрій ІЛЛЄНКО, - це уряд іноземного олігархату, який розцінює Україну лише як територію, з якої можна викачувати гроші, а українську Націю лише як бидло, яке буде працювати на них, їхніх дітей і онуків. Коли Верховна Рада ця зрадницька ратифіковувала угоду про Чорноморський флот, тоді вони брехали, кажучи, що прості українці отримають полегшення за рахунок цієї здачі національних інтересів. Тепер ми бачимо, що саме на простих українців лягає весь економічний тягар, в той час як олігархи жирують".

Юрко НОЄВИЙ сказав, що, з однієї сторони, в Україні відбувається постійне підвищення цін, а з іншої, у ЗМІ постійно йдеться про це, що ціни будуть на одному рівні, інфляція маленька, прибутки величезні, а зарплати, пенсії і стипендії будуть зростати, і це є брахня. В Україні, сказав він, поглиблюється прірва між простими людьми і олігархами, які жирують за їхній рахунок, і заявив, що все це скінчиться тільки одним: тим, чим закінчувались козацькі і селянські повстання проти панів, феодалів і зайд.

 
Потім активісти розіграли невелике театралізоване дійство «Затримання бандита з вулиці Грушевського».

До "народу" вийшов "регіонал-олігарх":

Регіонал: Ми прагнемо покращення життя вже сьогодні! І тому виключно в інтересах народу ми міняємо флот на дешевий газ!

Перший чоловік: Як гарно говорить! А краватка на ньому ще гарніша...

Регіонал: Зрозумійте, люди, що Росія - це могутня держава, і тільки вона зможе забезпечити нас і дешевим газом, і флотом, що нас охоронятиме.

Перший чоловік: Як це так? Вони нас охоронятимуть і ще й платити за це будуть?

Регіонал: Я хочу сказать, что мы никогда не повысим цены, а всегда будем опускать их, и будем поднимать вам зарплаты и пенсии. Даю вам свое честное региональское слово!

Перший чоловік: Так гарно говорить... Може, і правду каже?

Другий чоловік: Не вір йому, брате, він бреше. Партія Регіонів давно працює на Росію, олігархи ніколи не почнуть діставати гроші і платити народу.

Перший (трохи розгублено): Він же так гарно говорить!

Другий: Говорить! Бреше і не моргає.

Перший: Та хай залишає той флот. Газ дешевий буде...

Другий: Та наша армія могла б нас забезпечувати, якби Янукович і помаранчева влада не здавали національні інтереси України Росії та США.

Перший (все менш впевнено): Вони нас захищати будуть... І ще платити за це будуть...

Другий: Безкоштовного сиру в мишоловці ніколи не буває, бо нам за нього платити.

Перший: Так вони і зарплати піднімуть... І ціни рости не будуть...

Другий: А ти подивись платіжку за газ та опалення.

Перший (лізе за пазуху і дістає папірець, дивиться у нього): Ого! Та тут... та тут більше, ніж моя зарплата!

Другий: А ти врахуй пеню. Її тобі також нарахували.

Перший (обурено): Як це так?! Брехуни! А я ж хотів своїм дітям подарунки купити.

Регіонал: Ось субсидія тобі буде.

Перший (не слухаючи, потискає руку другому): Ти мені відкрив очі!

Другий: Ходімо зі мною робити революцію.

(Із криками "Слава Україні!", "Слава Нації" і "Не дамо вражим олігархам в Україні жить!" завертають руки регіоналу, який верещить про те, що він народний депутат і вони ще пожалкують, і, підганяючи копняками, виводять його за межі "сцени")...
 

 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА, фото і відео автора 

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.