У Києві лісоруби і дерибанщики боролися за посаду директора нацпарку

lis

 

21 травня під станами Державної агенції лісових ресурсів відбулась акція проти знищення Національного природного парку «Гомільшанські лісти». Таку загрозу організатори акції бачать у несподіваній заміні дирекції національного парку, адже на цю посаду планують поставити І. Сєвєріна - людину, яка нещодавно добивалась скасування національного парку.

Під час акції учасники розіграли театралізовану сцену, в якій два «претенденти»-лісники на посаду директора національного парку демонстрували Лісагенству своє вміння рубати та дерибанити та для наглядності розпилювали макет національного парку.

Петро Тєстов, активіст ДОП м.Києва, пояснив журналістам причину проведення акції в Києві: «Нацпарк "Гомільшанські ліси" - це один з кращих українських нацпарків. Будучи тут, в Києві, ми так само будемо боротись проти того, щоб його віддали дерибанщикам та браконьєрам, як і харків’яни!»

Відразу після початку дійства учасників акції запросили до приміщення лісагентсва, де з ними зустрівся заступник голови агентства Я.І.Макарчук. Його слова спантеличили учасників акції. Зі слів Макарчука, жодна кандидатура досі не надійшла до агентства (хоча ще вчора у Харківському управлінні лісового та мисливського господарства заявили протилежне), громадськість до обговорення кандидатур не допустять, дату, коли пройде офіційно кандидатура, не скажуть. Крім того, Макарчук заявив, що жодної негативної інформації про І.Сіверіна в лісагенстві не мають і попросив не приходити на мітинги.

Юрко Лісовий, активіст тур-клубу «Гряда», говорить: «Це лише початок, і надалі ми будемо стежити за ситуацію в парку, і у випадку призначення Сєвєріна на посаду директора, будемо продовжувати проводити наступні акції, поки питання не буде вирішено на користь парку та природи».

ДОВІДКА:

З 1 квітня цього року за незрозумілих обставин не було подовжено контракт з директором НПП «Гомільшанські ліси» Мотляхом О.Д., який очолював нацпарк з моменту його заснування. Хоча на початку 2012 року Олександру Мотляху був вручений диплом від однією з найбільших польских природоохороних організацій "На користь всіх живих істот" ("Na rzecz wszystkich istot"). Цим визнано, що «Гомільшанські ліси» є найбільшим європейським національним парком в Україні. Саме за директорства О.Д. Мотляха, колективу національного парку вдалося подолати безконтрольну лісозаготівлю, браконьєрство, спроби намиву піску та незаконної забудови долини р. Сіверський Донець, використання надпотужних човнів, квадроциклів, феєрверків тощо. Саме це не влаштовує керівництво Лісагенції, якій підпорядкований нацпарк. Адже лісники звикли рубати і продавати ліс, а не охороняти його.

І ось 22 травня Державною агенцією лісових ресурсів України має бути призначення нового директора НПП "Гомільшанські ліси". За поданням Голови Зміївської районної державної адміністрації Мураєва Є.В. пропонується призначити директором НПП «Гомільшанські ліси» депутата Зміївської райдержадміністрації Сєвєріна І.О. Саме ця особа у травні 2010 р. ініціювала кампанію за ліквідацію національного парку як такого.

Працівники парку і громадськість глибоко обурені спробами призначити директором нацпарку особу, яка публічно виступала за його знищення, і добре розуміємо, яка доля може спіткати НПП «Гомільшанські ліси», якщо це таки станеться, повідомляє прес-служба МВ НЕЦУ.

lis1

lis3

lis5

lis2

lis6

lis4



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.