Юлія Тимошенко: свято Конституції - день потенційних можливостей країни

yulya konstitutsiya

 
Юлія Тимошенко звернулася до всіх громадян України з приводу святкування Дня Конституції. Це звернення з-за грат пронизане нестерпним болем екс-прем’єра як за долю держави, так і за долю українського народу. Напевно, політичні вандали, які сьогодні на кожному кроці плюндрують Основний Закон, не зрозуміють слів і позиції незаконно ув’язненної, висловлених у зверненні, але український народ – розуміє, адже це звернення з-за грат адресується саме йому. Отже, текст:


Звернення Юлії Тимошенко до українців у зв'язку з Днем Конституції

- 28 червня - День Конституції України.

Сьогодні в мене складні почуття. Уперше в цей день мені нікого не хочеться вітати із святом. Навпаки, виникло бажання висловити всім нам, а головне - нашій Конституції, глибоке співчуття. І для цього є всі підстави.

Гарант Конституції принижує та попирає її з особливим натхненням. Конституційний суд - ім'ям України - освячує своїми рішеннями найбрутальнішу та найцинічнішу наругу над нею. Конституцію не поважають, її положень не дотримуються ані депутати, ані міністри, ані чиновники. Громадяни вже просто не вірять у її силу.

Але я вирішила сьогодні всіх нас усе ж таки привітати, бо наша Конституція, попри все, у нас є.

У 1996 році, коли Основний Закон ухвалили в результаті безпрецедентного компромісу між усіма політиками, Україна обрала цивілізований шлях власного розвитку та європейський вектор руху до загальноєвропейських цінностей. Тому, поки в нас є наша Конституція, поки її не понівечили і не підлаштували під себе сучасні політичні вандали, це свято Конституції є Днем потенційних можливостей нашої країни. І тільки від нас залежить, чи будуть вони реалізовані.

Конституція - це совість держави. І поки ми не навчимося жити в злагоді із совістю, ми не отримаємо державу, яка поважатиме всіх нас, своїх громадян.

Юлія Тимошенко,
Качанівська колонія,
м. Харків



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.