Нинішня політична та економічна модель України несе загрозу її суверенітету - політолог

model

 
Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко переконаний, що в нинішніх реаліях змінити ситуацію на користь Євромайдану може лише економіка, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службі ОПАД.


«Як би цинічно не звучало, але чим більше економічна ситуація буде бити по простих людях, тим більше шансів змінити владу ще до 2015 року. Лише економічний колапс поставить владу в глухий кут і змусить відправити у відставку уряд. Економічний тиск – єдиний в нинішніх умовах шанс на безкровну перемогу. Для цього опозиція повинна не допустити хоча б протягом місяця прийняття держбюджету на 2014 рік, а координатори Майдану повинні чітко спланувати і підготувати загальнонаціональний страйк включно з блокуванням підприємств, що знаходяться у власності регіоналів. Одне без іншого не дасть результату», - наголосив експерт.

Директор ОПАД також додав, що навіть докорінна зміна влади не достатня для нормального розвитку країни.

«Для прогресу і реальної євроінтеграції необхідно зламати кланово-олігархічну систему, поставити олігархів під жорсткий контроль, можливо, навіть шляхом блокування їх активів та виведення з їх власності ряду великих підприємств. З історії відомо, що кланово-олігархічна модель держави призводила до ліквідації державності як такої. Так було в Польщі у 18 ст., коли інтриги великих груп впливу – так званих магнатів – завершилися розподілом територій Речі Посполитої між її сусідами. Занепад Великої Римської Імперії – германської держави, створеної Карлом Великим, також був зумовлений непомірними амбіціями місцевих магнатів-землевласників. В результаті, до об’єднання всіх земель в середині 19 століття, німецька «імперія» являла собою набір кволих роздріблених квазі-держав. Нинішня політична й економічна модель Україна є прямою загрозою незалежності країни», - підкреслив політолог.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.