«Ой» і «упсс» на Сході України

slava geroyam

Дмитро Тымчук поділився черговими щоденними аналітичними висновками щодо ситуації на Сході України на своїй сторінці у Фейсбук:


Підсумки за 28 липня українською (переклад В.Логвин)

Брати й сестри, за підсумками 28 липня.

З невтішного:

1. Все ж таки «чумка Путіна» - дуже жорстока штука. І, здається, у очільника МЗС РФ С.Лаврова десь передостання стадія.

Важко сказати, чи впізнає ще він дружину і чи може ще самостійно справити нужду, але от у тому, що все, що відбувається в Україні, націлене проти Росії – він точно впевнений. У приватності сьогодні заявив, що Майдан, який відбувся в Україні – це «геополітичний проект проти Росії».

Я так розумію, весь вільний від брехні час пан Лавров проводить, перебираючи шафи та зазираючи попід дивани - шукаючи бандерівців та агентів ЦРУ.

Я не думаю, що йому ще можливо допомогти. Залишається лише попередити дипломатів з інших країн, аби були більш обережними з Лавровим на всіляких міжнародних тусовках. Дідько його знає, як ця зараза розповсюджується.

2. У батальйоні «Айдар» сьогодні повідомили: за минулу добу загинули 23 бійці батальйону. За вчорашній день загинуло 4 наших прикордонників внаслідок артилерійських обстрілів з території Росії. Гинуть військовослужбовці ЗС України та Національної гвардії.

Ці хлопці виконали свій обов’язок до кінця. Звільнена земля Донбасу має навіки пам’ятати цю кров патріотів, якою вона полита. Вічна пам’ять героям.

3. Росія продовжує нарощувати чисельність своїх військ поблизу держкордону з Україною.

На додаток до раніше зосереджених біля кордону частин перекидаються підрозділи з інших регіонів РФ. Раніше було зафіксоване переміщення з Новосибірської області підрозділів 32-ї окремої мотостріллецької бригади та 24-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ ЗС РФ.

На минулих вихідних ми зафіксували перекидання до держкордону з Україною підрозділів російської 200-ї окремої мотострілецької бригади. Це виглядало дивним, враховуючи, що постійне місце дислокації цієї бригади – Мурманська область РФ. Але сьогодні ці дані підтвердилися.

На озброєнні 200-ї омсбр – танки, РСЗВ БМ-21 «Град» та БМ-27 «Ураган», самохідні артилерійські установки 2СЗ «Акація». Тобто все, що останніми тижнями війська Путіна обрушили на Україну.


З доброго:

1. Сили АТО взяли Дебальцеве та височину Саур-Могила, увійшли у Шахтарськ, Торез і Лутугіно. Звільнюються Першомайськ і Сніжне, на черзі – Горлівка.

По суті, зараз вирішуються два стратегічних завдання в АТО. Перше – остаточно «розділити» «ЛНР» та «ДНР». Друге – повністю розблокувати та підсилити наші підрозділи в секторі вздовж кордону, провести ротацію особового складу. Не так швидко, як хотілося б, але все ж ці завдання виконуються.

2. Російська версія катастрофи малайзійського «Боїнга-777», народжена у нетрях пропагандистської контори Росії під назвою «Генштаб ЗС РФ», розсипається на очах.

Експерти міжнародної комісії з вивчення причин авіакатастрофи повідомили: дані з бортових самописців літака вказують на те, що причиною руйнування та падіння літака стало враження ракетою. І сьогодні ж головний конструктор штурмовика Су-25 В.Бабак (а саме на тому, що «Боїнг» був збитий українським Су-25, як відомо, наполягає Росія) заявив, що пасажирський авіалайнер не міг бути враженим цим штурмовиком – та по поличках розклав, чому це технічно вкрай малоймовірно.

Таким чином, коло замикається. Ясно, що літак вражений з ЗРК, і є достатньо доказів про те, кому саме цей ЗРК належав.

У нас немає сумнівів у тому, чия це провина – але міжнародне співтовариство вимагає залізобетонних доказів. І ці докази не забаряться.

3. Відбулися п’ятисторонні перемовини президентів США, Франції, а також голів урядів Німеччини, Великобританії та Італії. Підсумок – домовленість щодо нових санкцій проти Росії, тепер вже, нарешті, секторальних. Вже прозвучала й неофіційна оцінка ефекту від цих санкцій – до 100 млрд євро за два роки.

Одночасно Росія програла в Гаазькому суді процес, що був ініційований акціонерами ЮКОСу, і матиме відшкодувати їм $50 мільярдів втрат.

У Російській літературі в подібних випадках використовують вигук «ой!». У голлівудському блокбастері – «упсс»…



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.