Напередодні своєї відставки Шокін встиг відкрити нову справу проти команди Сакварелідзе

18shokin sakvarelidze

 
Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе вважає розслідування факту розкрадання коштів США на реформування прокуратури спробою дискредитувати його команду. У той же час він готовий прийти на допит в ГПУ. Про це Сакварелідзе заявив в ефірі Hromadske.tv, повідомляє glavcom.ua.


«Виявляється, те, що завадило Шокіну реформувати прокуратуру, - це 2 мільйони доларів, які пропали. Це вже 8-а або 9-а справа, яка реєструється проти нашої команди. Основна частина нашої роботи зараз паралізована», - сказав заступник генпрокурора.

За словами Сакварелідзе, його команда не мала доступу до виділених США коштів на реформи прокуратури.

«Я дивувався, коли мене запитували: Давид, а де гроші, чому вони не на нашому рахунку? Я говорив, що вони і не повинні бути на нашому рахунку. Є проект, і вони фінансують цей проект», - зазначив він.

Нагадаємо, Генпрокуратура на запит народних депутатів проведе розслідування обставин використання коштів, які надійшли від американських і європейських партнерів на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства.

У той же час, посол США в Україні Пайетт зазначив, що виділені США кошти, призначені для реформи прокуратури, спрямовувалися не безпосередньо в органи прокуратури України, а міжнародним організаціям-партнерам.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.