​Воля - вольному, або Звільнитись від рабства Ахметова

Нині вже кожен українець знає, що заради того, аби під час війни кримінальний олігарх Ахметов став багатшим майже у два рази, українцям підняли плату за електроенергію та опалення. Влада покриває кримінального злочинця, ігноруючи інтереси народу, а то й національної безпеки заради того, аби Ахметов міг отримувати дивіденди та лишатись володарем донецького регіону. А про те, що навіть на підконтрольних Україні територіях діє не влада України та української конституції, а саме влада Ахметова, говорять представники громади Маріуполя, які щодня стикаються з тим, що у прифронтовому місті усі питання вирішують колаборанти, які у 2014 році вимагали прибрати з міста українських військових. І ніхто не приховує, що це – люди Ахметова.


Саме про вплив кровавого олігарха на життя маріупольців, про те, як важко українським патріотам працювати, жити та відстоювати права громадян у Маріуполі, розказали в прес-центрі УНІАН 23 березня 2017 під час прес-конференції «ЯК МАРІУПОЛЬЦІ ЧИНЯТЬ ОПІР ФЕОДАЛЬНО-ОЛІГАРХІЧНОМУ УСТРОЮ АХМЕТОВА ЧЕРЕЗ НЕЗАЛЕЖНІ ПРОФСПІЛКИ».

Під час прес-конференції порушувалося багато питань, що турбують прифронтове місто. Зокрема, одним з важливих обговорюваних питань стало знищення загрози «феодально-олігархічного устрою» Ахметова в Маріуполі та Україні. Виступаючі розказали, що насправді відбувається у Маріуполі – всупереч фальші начебто «про-українських» Ахметова та місцевої влади, - як проходить життя міста та відбувається опір патріотів та профспілок зовнішній і внутрішній агресії.

Наразі влада у Маріуполі належить людям Ахметова. З п’ятдесяти чотирьох депутатів міськради - 45 від партії «Опозиційний блок», 4 - від партії «Наш край», які теж є вихідцями з партії регіонів. Це красномовно доводить, що олігарх Ахметов керує не лише великими підприємствами, а й містом. Всі міські ЗМІ належать Ахметову. Це - МТВ, Сигма ТВ, ТВ 7 і газета «Приазовский рабочий», що має багатотисячний тираж. Щодня жителі міста споживають продукт цих ЗМІ. А громадянська активність зводитися до мітингів, які організовуються за допомогою адмінресурсу. Останній подібний мітинг був присвячений противникам блокади торгівлі з ОРДЛО.

Жителі, які відстояли місто від російської окупації, знаходяться в нерозумінні, що відбувається. Люди Ахметова управляють і державними підприємствами, що знаходяться у Маріуполі. Так, директор Маріупольського морського торгового порту Олійник А.О. є людиною Ахметова.

«Українцям розказують легенди про багатомільярдні податки, які нібито платить олігарх Ахметов в бюджет держави. Але з 2010 року жодної копійки не було перераховано групою «Метінвест» податку на прибуток. А повернення ПДВ «СКМ» вражають цифрами. Ті податки, які сплачуються з ФЗП, незначні та малі. Тому що навіть зарплати металургів занижені в 5 разів у порівнянні з зарплатами металургів «Криворіжсталі», - розповіла Вікторія Прідущенко.

«Тож не дивно, що патріотичні сили підтримали блокадників, - зазначив Ярослав Кравченко, акцентуючи увагу на торгівлі з окупантом та на цілі та мети блокади, розповідаючи про неї від імені військовослужбовців та громадськості міста - адже вони не з чуток знають, що відбувається на лінії розмежування: завантаженість залізниці поставками вугілля з ОРДЛО - сотні тисяч вагонів».

«Також усі знають про щоденний потік фур і металовозів, що провадять доставку металургійної продукції «квадрат» і «олівець» з непідконтрольної території, обладнання для випуску якої знаходиться на території так званої ДНР. При цьому люди поінформовані, що при офіційній збитковості Ахметов купує і будує підприємства за кордоном. Він придбав підприємства в Італії FERRIERA VALSIDER SPA, має активи в Польщі, а наразі будує металургійний завод в Туркменістані. При цьому руйнуючи і вирізаючи повністю цехи металургійного виробництва в Маріуполі. З 120 тисячного колективу металургійних комбінатів «ім. Ілліча» і «Азовсталь» за час правління Ахметова було звільнено 90 тисяч робітників», – розказала Вікторія Прідущенко - голова незалежної Маріупольської профспілкової організації ВП «Народна солідарність» на металургійних комбінатах «Азовсталь» і «їм. Ілліча» групи «Метінвест».

Також Вікторія Прідущенко підняла питання меморандуму, підписаного між ДНР та директорами структур Ахметова, зауваживши, що загроза цілісності держави не зникла, оскільки усі, хто працює на Ахметова – колаборанти, що у будь-який час зрадять Україну.

Андрій Глебов - голова профспілкової організації ВП «Народна солідарність» Маріупольського морського торговельного порту розповів про справжнє, не від держави, управління на підприємстві. Він зазначив, що керівництво порту ігнорує законодавство і Конституцію України, але чітко виконує рознарядки від людей Ахметова.

А Олександр Ткачев - член профкому профспілкової організації ВП «Народна солідарність» меткомбінату «Азовсталь» розказав про порушення умов праці на підприємствах Ахметова та утиск незалежних профспілок. Як видко з фільму, з яким можна ознайомитись на сайті незалежної профспілки, умови роботи працівників прирівняні до рабських. У підлозі – дірки, все – прогниває, а гроші, які виділяють начебто на модернізацію – безслідно зникають. Свідомі працівники задаються питанням: чому на Криворіжсталі - прибуток, нормальні зарплати і умови праці, а меткомбінат «Азовсталь» – місце для рабської праці маріупольців на угоду Ахметова?

Він також розказав, як вплинула блокада торгівлі з ОРДЛО на виробництво металургійної продукції. Виявляється, що насправді блокада окупованих територій навіть на користь, оскільки тепер підприємство виробляє значно більше металу, аніж раніше.

Також Вікторія Прідущенко розказала про загрози, що йдуть від прийняття нового трудового Кодексу, оскільки його прийняття - це загроза знищення профспілок та позбавлення прав працівників в угоду Ахметова на інших олігархів.

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.