​Київ екстрадував «злодія в законі» «Вало» до Стамбулу

46-річний уродженець Грузії прибув в Україну в лютому цього року і планував створити злочинне угрупування, члени якого б «спеціалізувалися» на угонах елітних авто та крадіжках із квартир заможних громадян, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Під час проведення профілактичних заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної обстановки та протидії діяльності організованих злочинних груп, оперативники затримали Валіко Мжавія, уродженця Грузії, який у кримінальному середовищі має статус «злодій у законі». Чоловік уже був кілька разів засуджений, у тому числі за вчинення умисного вбивства, за що майже 15 років провів у місцях позбавлення волі.


Співробітники відділу боротьби з організованою злочинністю управління карного розшуку столичного главку встановили, що «авторитет» упродовж останніх двох місяців проживав у київських орендованих квартирах та постійно підтримував зв'язок і зустрічався з представниками злочинного середовища.

«За оперативною інформацією, Валіко Мжавія мав намір створити злочинну групу, фігуранти якої мали приїхати в Україну із іншої держави. Члени банди планували викрадати елітні іномарки та займатися крадіжками із квартир. Крім того, він хотів структуризувати «роботу» інших злочинних угрупувань таким чином, аби мати прибуток від їх діяльності», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Окрім цього, «злодій в законі» хотів поширити свій вплив на кримінальні процеси не лише в столиці, а й в інших регіонах. «Вало» також підтримував та заохочував збереження і розвиток злочинних традицій, аби залучити до злочинної діяльності якомога більше молоді.

Сьогодні Валіко Мжавія видворили до Стамбулу та заборонили в'їзд на територію України.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.