​«Троянські коні» з керівництва МВС обкрадають бійців-добровольців

На своїй сторінці Фейсбук журналіст Артем Фурманюк розповів, як нинішній заступник міністра МВС Вадим Троян зі своїм оточенням обкрадають держбюджет, зокрема, наварюючи бабки на бійцях-добровольцях. Невідомі широкому загалу подробиці.


«Свіже повідомлення. Генеральна прокуратура України звинуватила Управління поліції Київської області в нарахуванні зарплат неіснуючим співробітникам. За даними ГПУ, за такою схемою було розкрадено 6 мільйонів гривень. Схема нарахування зарплат існувала в період часу, коли УМВС Київської області очолював Вадим Троян, який зараз займає пост заступника міністра внутрішніх справ України. Подробиці тут: http://roadcontrol.org.ua/node/3168.

Однак нарахування зарплат неіснуючим співробітникам - це ще квіточки в порівнянні з тим, як «великі патріоти»-«захиснички» Троян і Білецький ставилися до цілком собі існуючих воїнів-добровольців з полку «Азов», й продовжують ставитись. Нагадаю, про що я, зокрема, писав у своїй статті-розслідуванні «ОЗУ за ширмою «Азова»...» для інтернет-видання «Ракурс» три тижні тому:

«Практично, з моменту заснування «Азова» верхівка міліцейського спецбатальйону неофіційно обклала своїх бійців чимось на зразок оброку. Так, із зарплати разом з компенсацією за «бойові» азовці мали віддати на потреби рідного підрозділу половину. Близько 4000 грн щомісяця з тих, які бійцям нараховувалися на картку МВС, в добровільно-примусовому порядку чорною готівкою поверталося в полк. Такий «відкат» переважно виправдовувався тим, що потрібно виплачувати зарплати в тому числі й офіційно не оформленим побратимам. Хоча чисельність зареєстрованих бійців ніколи не дорівнювала зареєстрованим. Коли «Азов» був міліцейським підрозділом, співвідношення між першими й другими становило приблизно 250 до 80–90, а восени 2014-го — 530 проти 150 відповідно. Сьогодні «Азов» входить у структуру Нацгвардії й налічує вже до 1300 штиків. Однак схеми залишилися колишніми. Із зарплати, яка становить в залежності від вислуги від 12 до 14 тис. грн, бійцям залишається приблизно «червонець».

Ця інформація, окрім приватних бесід автора статті з самими азовцями, підтверджується і документально. Мені достеменно відомо про існування щонайменше трьох заяв від ошуканих бійців, які заявили на своє командування в прокуратуру. Все це легко перевіряється, адже заяви були зареєстровані прокуратурою в січні 2015-го, до того, як були перенаправлені для подальших розглядів до ГУ УМВС в Київській області — до одного з безпосередніх кривдників заявників Трояна.

Гадаю, пояснювати, в чиїх кишенях осідають мільйони неврахованих, в буквальному сенсі кровно зароблених гривень, не потрібно. Згадаю лише про те, що у вересні-жовтні 2014-го, коли Білецький, Троян, Коровін та інші азовці-народнофронтівці балотувалися до Верховної Ради, зарплати бійцям взагалі не виплачувалися. Борги погасили лише під кінець року, та й то лише тим, хто погодився продовжити службу вже в Нацгвардії...». http://ua.racurs.ua/1569-ozu-za-shyrmou-azova-abo-hto-vbyv-…

У продовження теми дозволю собі навести конкретні приклади того, як само керівництво «Азов» займалося (і займається) здирництвом по відношенню до власних бійців.

Це фрагменти з тексту заяв в генеральну прокуратуру двох бійців «Азову», прізвища яких я поки що називати не стану. Додам лише, що пізніше Троян «порєшал» з заявниками в приватному порядку, при цьому, наскільки мені відомо, він погасив готівкою лише щось близько половини «заборгованості». Залишок обіцяних їм грошей бійці так і не отримали.

Доводжу це все до відома генерального прокурора. Обидві заяви зареєстровані в очолюваному Вами зараз відомстві, Юрій Луценко. Окрім того, текст з даного повідомлення у «Фейсбуці» незабаром буде поширений мною й на одному з власних блогів.

З першої заяви:

«Я, ..., повідомляю про вчинення щодо мене злочинних дій з боку керівництва ПМПС ОП «Азов» ГУ МВС України в Київській області, передбачених ст. 364, 365, 191 Кримінального кодексу України.

Так, 7 липня 2014 року я вступив до лав ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області. Я оформив зарплатну картку в Укргазбанку і дав розпорядження УФР ГУМВС України в Київській області перераховувати на мій особливий рахунок заробітну платню. 18 серпня 2014 року я поїхав у зону АТО виконувати свої обов’язки і повернувся з командировки до м. Києва 22 грудня 2014 року. Приїхавши до Києва, я пішов до фінансової частини розбиратись, так я к мені на карточку надійшла зарплатня за серпень 2014 в сумі 8567, 01 гривня і жовтень 2014 в сумі 8567, 01. І більше ніяких коштів я не отримував. В фінансовій частині мені видали довідку про те, що з липня 2014 року мені нараховано 52026, 29 гривень. Я нікому не доручав отримувати мою заробітну платню і мені невідомо, чому припинилось перерахування коштів на мою зарплатну картку. Тобто мені було нараховано заробітну платню за липень, за вересень, за листопад і за грудень, але я цих коштів не отримував. В мене загально було вкрадено 34434,89 гривень...».

З іншої заяви:

«Я, ..., повідомляю про вчинення щодо мене злочинних дій з боку керівництва ПМПС ОП «Азов» ГУ МВС України в Київській області, передбачених ст. 364, 365, 191 Кримінального кодексу України.

Так, 5 вересня 2014 року я вступив до лав ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області. За весь період служби в лавах ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області я не отримував заробітної платні. Я нікому не доручав отримувати замість мене заробітну платню. Хто замість мене отримував гроші в фінансовій частині ГУМВС України в Київській області, мені не відомо, але там мене повідомили, що усі питання щодо заробітної платні вирішує керівництво полку. Так, за цей проміжок часу з 5 вересня 2014 року мені було нараховано 36888,88 гривень, які і були в мене вкрадені...».

Мені також достеменно відомо, що подібних заяв було більше двох... Ось такі гібридні патріоти - Троян та його корєшкі!..», - пише Артем Фурманюк.

Фото зі сторінки ФБ Артема Фурманюка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.