​Сенат США затвердив резолюцію стосовно визнання Голодомору в Україні

Сенат США ухвалив резолюцію стосовно визнання Голодомору в Україні. Основним автором резолюції став сенатор-республіканець Роб Портман.


В резолюції Сенат визнав висновки Комісії з голоду в Україні, які було подано до Конгресу в 1988 році, включаючи той висновок, що Сталін і його оточення вчиняли геноцид проти народу України в 1932-1933 роках, повідомляє «Голос Америки».

Законодавці висловили найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їх сім'ям. Сенат також засудив системні порушення Радянським Союзом прав людини, включаючи право на самовизначення та свободу слова по відношення до українського народу.

Поширювати інформацію про Голодомор 1932-1933 років важливо для того, щоб збільшувати обізнаність про цю трагедію, наголошують законодавці.

У резолюції сенатори підтримали зусилля народу України з забезпечення демократичних принципів, вільної ринкової економіки, повної поваги до прав людини для того, щоб Україна розкрила свій потенціал як важливий стратегічний партнер США в регіоні світу, а також на втілення прагнень свого народу.

«Мільйони людей загинули по волі сталінського уряду колишнього Радянського Союзу, який замислив та вчинив голод в Україні для того, щоб подолати опір країни колективізації та комуністичній окупації», - йдеться в тексті резолюції.

«Радянський уряд умисно конфіскував врожаї зерна і змусив голодувати мільйони українських чоловіків, жінок та дітей через примусову колективізацію, проведену з метою зруйнувати національну свідомість та рух за незалежність», - наголосили законодавці США.

«Радянський диктатор Йосип Сталін наказав закрити кордони України, щоб ніхто не міг уникнути навмисне створеного голоду і унеможливив надання будь-якої міжнародної харчової допомоги, яка б полегшила голод.

Майже чверть українського сільського населення загинула, або була змушена полишити домівки через примусовий голод і весь народ постраждав від наслідків тривалого голоду», - зазначає резолюція.

Фото АР



Коментарі

  +0 #1 Василий 5 окт. 2018 г., 07:41:50
И как это эпохально-историческое решение Сената США повлияет на жизненный уровень украинцев ? Какая нам от этого польза ?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.