​Порошенко і політична культура - це речі несумісні

В американській практиці (як приклад) президент, що залишає посаду після виборів, як правило, уникає будь-яких серйозних рішень, в тому числі кадрових. Американські президенти в цей час найактивніше користуються своїм правом на помилування і амністію.


І це зрозуміло. Після президентських виборів перед інаугурацією нового президента формується унікальна ситуація, коли «старий» президент має усі повноваження, але не має легітимності - бо народ\виборці вже чітко висловились на тему, кого хочуть бачити главою держави (а джерелом влади є народ).

Тому правила політичної культури спонукають бути стриманим у реалізації своїх прав. Права є, а ось підстав ними користуватися вже немає.

Так сталось, що Петро Порошенко і політична культура - це речі несумісні.

Брехливо пообіцявши обраному президенту Зеленському «підставити плече», Петро Порошенко своїми численними кадровими рішеннями підставляє ногу.

Адже призначаючи послів, інших посадовців, роздаючи вищі військові звання і посади Петро Порошенко, очевидно, має за мету зміцнити свої майбутні політичні позиції, формуючи управлінську верхівку, яка буде йому вдячною.

За задумом Порошенка, це повинно допомогти йому уникнути проблем у період «без влади», допомогти виграти парламентські вибори.

Брехня, лукавство, жага влади, боязнь відповідальності за прийняті рішення і бездіяльність - це дуже характерні риси Петра Олексійовича. І це важко приховувати. І це стало причиною його поразки на виборах президента. І це не дозволить отримати бажаний результат на виборах парламентських.

Безчесних брехунів не люблять.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 10 жовтня обговорив такі теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.