​Ковід у Олени Зеленської, що далі?

Україна після перемоги Володимира Зеленского на президентських виборах почала активно перетворюватися на глобальний полігон, де розгортається дуже коштовне реаліті-шоу «Слуги народу», за яким із захопленням спостерігає весь світ. А ми, громадяни без 5 хвилин успішної, прогресивної європейської держави, мимоволі стали учасниками та жертвами цього перформансу. Подібна трансформація території країни, де 75% громадян обрали успішного шоу-мена (що зробив собі кар'єру в комічному жанрі) на роль президента - абсолютно прогнозована. І цілком логічно, що згідно закону жанру, градус нагрівання цього шоу зростатиме синхронно із падінням політичного рейтингу головної дійової особи. Сталий вислів древньо-грецького сатирика Ювенала «Panem et circenses» для тріумфуючого натовпу віками працював безперебійно. Хліб, точніше його первинний продукт — зерно в обсязі 2,7 тис. вагонів, цієї зими з'їли миші, тому залишається лише шоу ! І воно триватиме!


Як далеко може зайти Зеленський та його оточення, що пан президент душевно називає «наші» - уявити важко. Здається, фантазійна скриня перформера - безмежна та багатогранна. Про що, по суті, говорять його блискавичні відосіки, зроблені в допрезидентський період. Цікаво, 73% громадян країни, що впевнено віддали пану Володимиру Зеленському право управляти Україною наступних 5 років, переглядали відео-звіти фронтмена «95 кварталу» в ютуб? Я маю на увазі відосики з замовних корпоративів та приватних концертів, які наш тоді ще непрезидент давав за дорого в сусідній недружній країні? Чи їм цілком було достатньо передивитися серіал про відчайдушного сільського вчителя Голобородька, який дивним чином перетворився на Президента та в останній серії таки подолав корумпованого дракона, що роками нищив нашу неньку. Але ж Голобородько не дорівнює Зеленський. Панове 73%, ви про це ще не здогадалися?

Хоча, люди у нас вразливі, жалісливі на всі 100 % та будь-яку «качку» від спритного пана президента приймають з любов'ю, із задоволенням несуть до родинного столу, смакуючи кістки, допоки не поспіє її – качина – правонаступниця. Ми вже багато цікавого надивилися та наслухалися, і про таємничу Оманську подорож, оплачену з гаманця дружини, і про заборону на експорт кави та хамону, і про торгівлю державними посадами братом наближеного до президента Єрмака, і про шалені зарплати для шкільних вчителів та медиків, і про 500 млн. робочих місць для заробітчан, і ще стоси качиних історій.

Ось зі свіженького. Днями пан президент, що знаходився у доброму гуморі, проводячи свій насичений державними справами день «під наглядом» журналіста «Української правди» безпечно пожартував про те — що на початку пандемії він хтів демонстративно захворіти на Ковід. Мовляв, завітає пан - «слуга народу» в один з епіцентрів захворювання, підхопить вірус, вилікується та продемонструє всій країні глибину його небезпеки. Але... передумав, бо родина б йому цього не вибачила. Аж раптом, за декілька днів, пообідді у п'ятницю (буде що народу поласувати впродовж вихідних) на сторінці офісу Президента вистрілила приголомшлива новина: пані президентша Олена підхопила Ковід!

Пані Зеленська, яка, згідно з повідомленнями багатьох інформ-джерел разом із дітками пересиділа небезпечний зимовий період активного поширення вірусу Світом у Швеції, таки захворіла!!! Точніше, пішла Олена Зеленська, не маючи жодних симптомів та особливих приводів, здала аналіз, отримала позитивний результат і одразу відправилася на самоізоляцію, почуваючи себе при цьому абсолютно здоровою. Слідом, на офіційній сторінці офісу президента, з'явилася її пряма мова: «Послаблення карантину не означає, що COVID-19 зник. Небезпека не минула, вона близько. Ближче, ніж нам може здаватися. Сьогодні я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Неочікувана новина. Особливо враховуючи те, що я та моя родина продовжуємо дотримуватись усіх правил – маски, рукавички, мінімум контактів...», - заявила Олена Зеленська та її голос перегукнувся із голосом доктора Марії Ван Керхе, голови підрозділу ВООЗ з нових хвороб, що прозвучав на брифінгу в ООН у штаб-квартирі агентства в Женеві. «Судячи з наявних у нас даних, як і раніше, де-не-де можна зустріти людину з безсимптомним захворюванням і вторинного захворювання в тому числі. Це дуже не часто».

Уявляєте собі такий збіг? Недопрацьована якась «історія» народилася, адже за правилами карантинних умов, у разі захворювання Олени Зеленської, навіть за відсутності в неї симптомів, бувши носієм Ковід певний період, вона мала б заразити свого чоловіка Володимира Зеленського та дітей, а також групу супроводження, всіх співробітників апарату, учасників президентських подорожей Україною і багато ще кого, з ким впродовж останнього часу міг контактувати потенційний носій хвороби. Адже відомо, що інкубаційний період Ковід триває від 2 тижнів до 21 дня. Тож, за логікою, та згідно з жорсткими умовами карантину в Україні, вся родина Зеленських має відправитися в обсервацію. Ви впевнені, що саме так і буде? Понеділок нам продемонструє наступну серію захоплюючого реаліті-шоу?

Хтозна, може, Зеленський дійсно втомився та, як обіцяв журналісту, закриється на тривалу обсервацію на Банковій. Хоча, думаю, ця історія з Ковід у дружини створена задля відведення уваги глядачів від наболілих проблем Зеленського. У тому числі проблеми мерів-бунтарів, яких президент майже назвав сепаратистами. «Це — чистий сепаратизм, який вони прикривають децентралізацією», - заявив він під час свого виступі у Кам'янець-Подільському.

Юлія ВАЛОВА, «Конфлікти і закони»

Фото ЕРА



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.