​Масонсько-посольска ложа лобістів в Україні

Усім, хто цікавиться найновішою історією України і, зокрема, питанням, чому більшість реформ (наприклад, антикорупційна) з тріском провалилися, рекомендую послухати посла Канади в Україні у 2014-2019 роках Романа Ващука.


Якщо коротко, то було утворено закриту групу представників іноземних держав та інституцій на кшталт МВФ, котрі у напівтаємному режимі, без консультацій з широкими колами українських експертів, і тим більше без інформування виборців, придумували «реформи», виділяли на них колосальні бюджети і успішно їх розпилювали.

Увесь процес був одностороннім – звідки шановні пани посли та їх колеги брали ідеї для «реформ», до сих пір для мене залишається таємницею.

Президента Порошенка, за зізнанням Ващука, це все реформаторство мало цікавило, «клуб реформаторів» працював напряму з близькими їм урядовцями; Ващук згадує «громадянське суспільство», котре, звісно, не є ніяким громадянським суспільством, а просто підприємцями-лобістами під виглядом некомерційних організацій.

(Про це пан посол Канади говорить кілька разів дуже відверто, навіть одного разу згадуючи, що це «громадянське суспільство» наймало цілі офіси працівників, чисто щоб ЗАПОВНЮВАТИ заявки на гранти. «Передали куті меду» - визнає Ващук, коментуючи обсяги іноземної допомоги Україні).

Екс-посол Ващук зізнається, що іноземну реформаторську групу більше цікавив захист різного роду маргіналізованих груп, аніж реальний ефект від їхніх «реформ» на пересічного українця. Про те, як почувається більшість населення, вони не хвилювалися, каже Ващук.

Характерно, що, приміром, я, будучи нардепом, про багато розказаних Ващуком речей тільки здогадувався, інше бачив випадково і фрагментами. Бо ні депутатів, ні чиновників, ні незалежних від посольств експертів, як правило, не ставили до відома, чому саме ті чи інші зміни у роботу держави будуть запроваджуватися. Критика взагалі була не передбачена.

Звісно, така схема роботи за зразком таємної ложі профанів призвела до втрати історичного шансу України на оновлення і прогрес – шансу, за котрий українці заплатили тисячами життів на фронті та територіями на Півдні та Сході. Масонсько-посольска ложа перетворилася на клуб лобістів, грантових дармоїдів та розпилювачів бюджетів.

І, звісно, не посольства винуваті. Перш за все – керівники нашої держави, котрі реформами не займалися, а займалися, як каже пан Ващук, «собою» - тобто власними політичними інтригами і розборками.

Думаю, схема працює і понині. На допомозі Україні збагачується не один представник західних держав вкупі з локальними помогайлами.


Igor Lutsenko, facebook.com

Роман Ващук. Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.