​В американських ЗМІ відреагували на обіцянки української влади «покарати причетних до втручання у вибори в США»

Українська влада зробить усе, щоб покарати відповідальних за втручання в американські вибори. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті глави держави. На цю заяву офісу Президента України Володимира Зеленського звернули увагу у «Голосі Америки».


«Голос Америки» провів наступний аналіз ситуації:

Як мовиться в документі, «Офіс Президента України Володимира Зеленського зробить усе, що в його силах, для того, щоб відповідальні за втручання у вибори в Сполучених Штатах Америки були притягнуті до відповідальності, незалежно від партійної приналежності».

«Конкретні кроки будуть оприлюднені найближчим часом», - обіцяють в ОП.

Притягти до відповідальності винних у втручанні в американські вибори пообіцяв також особисто очільник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це він написав у своєму Twitter англійською мовою.

«Заради ясності - ця адміністрація зробить усе, що в її силах, аби притягти відповідальних за втручання у вибори в США, незалежно від їхньої партійної приналежності», - написав Єрмак.

При цьому глава ОП не назвав жодного прізвища, зазначає ГА.

Американські санкції не погіршать відносин України і США, оскільки йдеться про дії окремих осіб, а не держави. Про це сказав на брифінгу в Києві 14 січня глава МЗС України Дмитро Кулеба, підкреслює ГА.

Далі ГА цитує главу МЗС України: «Щодо якогось напруження у двосторонніх відносинах, то ні, ми його не відчуваємо, тому що жодних – я хочу наголосити на цьому – жодних підстав вважати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи Сполучених Штатів, нема», - сказав Кулеба. Як він додав, «Цього не було, цього немає і цього ніколи не буде».

Очільник зовнішньополітичного відомства підкреслив також, що українських громадян, проти яких запроваджено санкції, підозрюють у діях в інтересах російської федерації, а не України, уточнює думку глави МЗС України ГА.

11 січня Міністерство фінансів США оголосило санкції проти пов'язаної з росією мережі дезінформації за її спроби вплинути на вибори у США.

Санкції накладено на сімох українських громадян (на додачу до Андрія Деркача, який опинився у санкційному списку раніше з формулюванням «російський агент»).

Серед згаданих сімох українців - народний депутат від пропрезидентської партії «Слуга народу» Олександр Дубінський.

Як зазначає посольство США в Україні, «Колишні українські держслужбовці Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко і нинішній народний депутат України Олександр Дубінський публічно виступали разом з Деркачем або приєднувалися до нього для скоординованого поширення і просування облудних або необґрунтованих закидів стосовно кандидата на політичну посаду в США. Вони робили неодноразові публічні заяви, просуваючи зловмисні тези про участь чиновників уряду США у корупційних справах в Україні. Ці дії та тези підтримують цілі Деркача вплинути на президентські вибори у США 2020 року.

Сам Дубінський свою причетність до втручання в американські вибори заперечує, відзначає ГА.

«Я ніколи не втручався у вибори в інших державах, у тому числі й американські вибори, і ніколи не мав відношення до оприлюднення або інших подібних дій щодо так званих плівок Порошенко-Байден», - написав «слуга народу», реагуючи на запроваджені проти нього санкції.

У депутатській фракції «Слуга народу» поки що не обговорювали ситуацію з внесенням депутата Дубінського до санкційних списків США.

Мовчить щодо американських санкцій проти Дубінського і президент України Володимир Зеленський, підкреслює «Голос Америки».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.