​Страшний COVID-19, або чому українці сповідують правило: не вір очам, а вір пропаганді?

Людей, які жили у середні віка, у наш час прийнято подавати як відсталих, таких, хто не знали ані своїх прав, ані азів науки та культури. І хоча подібна подача не відповідає стовідсотковому історичному процесу, де в чому пращури таки відрізнялися від сучасників. І одне, що точно у них було, це - розуміння процесів та критичне мислення.


Люди середньовіччя, можливо, за освітою та доступу до освіти мали не такі можливості, як ті, хто живе у 21 сторіччі. Однак у більшості з них існувало поняття народної мудрості та спостереження, завдячуючи яким вони і будували своє життя.

Людина середньовіччя жила за правилом спостереження. Якщо пан ховався, означало, що і людям ховатись треба, якщо збирався оборонятись, то і люди брали зброю до рук. Якщо ж пан занедужав на невідому хворобу, то і люд навколо ставав обережним, аби не підчепити.

Інша річ - сьогодення.

Особа, котру призначили сьогодні міністром, не приховує, що, як і влада, тримає українців за низькосортних людей, котрі повинні жити за іншими правилами, ніж живе сам Ляшко, влада і депутати ВР.

Фото Рада

Ось що дивно: пропаганда залякує людей з усіх телеканалів та інших доступних джерел інформації, Міністерство охорони здоров'я, наплювавши на Конституцію України, на медицину, де перше правило: не нашкодь людині, видає список професій, які повинні бути обов'язково вакцинованими, і при цьому заявляє, що подібний крок - це не насильницька вакцинація, що заборонена, а обов’язкова, неначе примушення до щеплення через наказ не є насильницьким. Паралельно на сайті МОЗ з'являється інформація про обов'язковість носіння масок, при тому, що ВООЗ ще рік тому дав роз'яснення, кому насправді потрібно носити маски. На сайті ВООЗ вказано: «Чи рекомендує ВООЗ повсякденне носіння масок здоровим людям в умовах спалаху 2019 nCoV? Ні. ВООЗ не рекомендує людям, у яких відсутні симптоми захворювання (тобто респіраторні симптоми), носити медичні маски, оскільки на даний момент свідчень того, що систематичне використання медичних масок здоровими людьми дозволяє запобігти передачі вірусу 2019 nCoV, немає. Маски рекомендується використовувати Негоспіталізованим особам з симптомами захворювання. Більш докладні рекомендації по використанню медичних масок доступні за цим посиланням: https://www.who.int/publications-detail/advice-on-the-use-of-masks-the-community-during-home-care-and- in-health-care-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus- (2019 ncov) -outbreak (англійською мовою)».

Фото Фокус

Однак для Ляшка, та й української влади загалом, будь-яка інформація, котра доводить, що українські чиновники зловживають владою і люди будуть розуміти, що згодом їх треба віддавати під суд, - не вважається правильною, і дотримання рекомендацій того ж ВООЗ для Ляшка значення не має.

Тим не менш, у країні, завдячуючи пропаганді, утворився великий прошарок не лише не думаючих людей, але й осіб, котрі реально не бачать причинно-наслідкового зв'язку з тим, що відбувається. І ось тут — дивно, адже першим і головним прикладом небезпеки є поведінка влади. Так, наприклад, коли у 1986 році рвонув Чорнобиль, то громадяни, бачачи, що партійні бонзи почали вивозити свої родини з Києва, і собі тихцем почали відправляти своїх дітей подалі від радіації. І це мало логічне пояснення: якщо чиновник тікає, то людям теж треба. А от сьогодні у людей такого поняття - немає. Вони вірять не своїм очам, а пропаганді, котру розказує МОЗ та деякі ЗМІ, а от своїм очам, коли Ляшко на футболі у віп-ложі сидить без маски (як і інші) і не дотримується жодних дистанцій — не вірять. Як і не бачать, що депутати у ВР теж жодних масок - не носять. Сам Зеленський зі своєю командою ще з минулого року демонстрував, що йому на ті правила, які нав'язують населенню - начхати. І хочеться спитати: люди, ви справді вірите, що ті, хто має можливість забезпечити себе бункером, якщо їм загрожує небезпека, так безпечно ставляться до свого життя? А вся країна бачила, що під час локдаунів люди президента ці локдауни порушували, їхні ресторани - працювали, і самі вони собі у задоволенні розважитись - не відмовляли. І от що дивно: порушували, ходили і ходять без масок, вакцинувати себе не збираються, і за цей період ніхто з них не помер.

Останнє шоу у Трускавці, де зібралась уся зелена погань і куди приїхав і Зеленський, ще раз підтвердила наочно: жодної небезпеки для себе ті, хто узурпує в Україні владу і порушує права громадян, для себе — не відчувають. Тож, за логікою, люди повинні розуміти, що якщо депутати самі себе не обколюють і свої родини, якщо вони самі не ховаються, не носять масок, а ходять лише з охороною, то небезпеку вони відчувають зовсім не від COVID-19, а більше від злого народу, чи конкурентів.

Тож чому люди не вірять очам, а вірять пропаганді? Що так вплинуло на їхні розумові здібності, коли вони наочно бачать, що влада вимагає від них того, чого сама робити не збирається? Може, час замислитись і почати діяти, як діє влада?

Ліна ТИХА, Конфлікти і закони

Зеленський у Трускавці. Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.