НАБУ і ГПУ не будуть розслідувати «панамські офшори» Порошенка

ofshori poroshenko

 
Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України: «У відповідь на численні запити засобів масової інформації стосовно того, чи буде Національне антикорупційне бюро України розслідувати зазначене в матеріалах про «панамські офшори», повідомляємо наступне.


Відповідно до Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» та Кримінального процесуального Кодексу, підслідними Бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема Президент України, повноваження якого припинено.

Наголошуємо, що, відповідно до законодавства, чинний Президент України не є підслідною НАБУ особою і Бюро не має повноважень розпочинати щодо нього досудове розслідування.

Стосовно інших осіб, згаданих у матеріалах ЗМІ, наразі проводиться аналітична робота з метою встановлення підстав для проведення досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим генеральна прокуратура також заявила про неможливість розслідування злочинів проти Порошенка.

Як інформує gazeta.ua, про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

За його словами, попередній аналіз фахівців ГПУ показав, що складу злочину в діях Порошенко при реєстрації офшору на Британських Віргінських островах не було.

«Вивчивши інформацію ЗМІ про нібито незаконну діяльність президента, органи прокуратури не побачили складу злочину», - сказав він.

Куценко попросив не вмішувати ГПУ в цю справу. Він розповів, що в Генпрокуратуру надходять звернення депутатів Верховної Ради з вимогою розібратися з опублікованої в ЗМІ інформацією і почати розслідування.

Однак стаття 111 Конституції передбачає, що розслідування щодо президента може проводити тільки тимчасова слідча комісія в складі спеціального прокурора і спеціальних слідчих. Генпрокуратура таких повноважень не має.

Згідно з рішенням Конституційного суду від 10 грудня 2003 року, по відношенню до чинного президента неможливо відкриття кримінальної справи.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко виявився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.