Європейські політики наполягають на вирішенні українською владою всіх випадків політичного переслідування

eshton fule1

 
Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон та європейський комісар з розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле наполягають на вирішенні владою всіх випадків політичного переслідування, повідомляє tymoshenko.ua.


"Наразі ми очікуємо, що Україна без зволікань знайде вирішення тієї справи вибіркового правосуддя, яка залишається нерозв'язаною, та унеможливить повторення таких випадків у майбутньому, провівши всеохопну судову реформу у відповідності до європейських стандартів", - заявили Кетрін Ештон та Штефан Фюле у зв’язку з помилуванням та звільненням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

За їх словами, вирішення всіх політичних справ потрібно для повної імплементації висновків, ухвалених Радою міністрів ЄС із закордонних справ 10 грудня 2012 року, та спільної заяви, схваленої за результатами саміту ЄС-Україна 25 лютого поточного року.

Як відомо, Рада Європейського Союзу 10 грудня 2012 року визначила умови для продовження переговорів з владою України щодо перспективи підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. "Рада ЄС очікує, що органи влади України усунуть випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснять подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - зазначалося у документі.

Після саміту Україна – ЄС 25 лютого 2013 року президенти Європейської Ради та Європейської комісії Херман Ван Ромпей та Жозе Мануель Баррозу заявили, що ключовою умовою для підписання угоди з Україною про асоціацію з Європейським Союзом залишається вирішення питання вибіркового правосуддя. "Підписання угоди про асоціацію ґрунтується на трьох питаннях – це вибіркове правосуддя, виборче законодавство та реформи. Ми, з боку Європейського Союзу закликаємо, щоб поступ у цих питаннях відбувся до травня цього року", - підкреслив Херман Ван Ромпей.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.