Томенко пропонує зняти недоторканість з Президента, суддів та народних депутатів

Микола Томенко. Фото electionsmeter.comЗаступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що опозиція готова до голосування про зняття недоторканності, за умови її зняття з Президента, суддів та народних депутатів. Про це політик сказав в понеділок на брифінгу після погоджувальної ради.

М.Томенко повідомив, що сьогодні від представників більшості прозвучала цікава ініціатива стосовно повернення до законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб) (автори - В.Янукович та О.Лавринович р.н.3251), який вже довгий час знаходиться у Верховній Раді і ніхто не виявляв бажання щодо його остаточного ухвалення. «Сьогодні несподівано виникла ініціатива влади повернутися до законопроекту про депутатську недоторканність, який лежить у Парламенті вже більше року», - сказав М.Томенко.

М.Томенко нагадав, що опозиція вже давно вимагає розглянути цей законопроект, але в тому форматі, як він розглядався: недоторканність знімається з Президента, суддів і народних депутатів. Він додав, що саме в такому форматі він і був підтриманий абсолютною більшістю Парламенту, коли направлявся на розгляд Конституційного Суду (за проголосувало 390 народних депутатів).

«Ми хоч завтра готові голосувати, але в тій версії, за якої у нас не буде жодної недоторканної особи в Україні», - наголосив М.Томенко. «Якщо це якийсь елемент гри напередодні виборів для того, щоби вплинути на перебіг виборчої кампанії і, наприклад, з деяких активних депутатів зняти недоторканість на час виборів, то ми це перевіримо голосуванням у сесійній залі», - додав політик.

«Ми завжди були готові голосувати за прийняття цього рішення і ми свою позицію не змінюємо. Наша позиція чітка: всі повинні бути рівними перед законом», - підкреслив М.Томенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.