Кличко: Партія регіонів та КПУ не налаштовані домовлятися про особисте голосування

klichko vlada

 
Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко вважає, що провладні фракції не зацікавлені у вирішенні питання щодо забезпечення персонального голосування і у розблокуванні президії парламенту. Про це він заявив журналістам у Верховній Раді, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".


Кличко зауважив, що ще вчора ввечері провладні фракції готові були домовлятися, а сьогодні вони відмовляються від своїх слів."У нас складається враження, що представники Партії регіонів та КПУ не мають бажання домовлятися і тому ми вже котрий день поспіль обговорюємо це", - сказав лідер фракції "УДАР".

Фракції опозиції розробили зміни до регламенту, які б дозволили контролювати персональне голосування. Зокрема, це обов'язкова письмова реєстрація депутатів,блокування карток тих депутатів, які не зареєструвалися, блокування карток депутатів в разі фіксації фактів неперсонального голосування, відсторонення депутатів-кнопкодавів від участі в пленарних засіданнях тощо. Також пропонується протягом 6 місяців розробити нову електронну систему для голосування, яка б забезпечувала особисте голосування.

Кличко наголосив,що фракція "УДАР" блокує президію парламенту 15 днів і робитиме це поки парламент не почне працювати законно.

Лідер фракції "УДАР" підкреслив, що сьогодні головне - змусити депутатів провладної більшості голосувати особисто. "Спосіб - це вже питання техніки,а головне - голосування кожного депутата особисто", - сказав він.

Кличко повідомив,що переговори керівників фракцій та керівництва парламенту продовжаться сьогодні о 17.00. "Сподіваюся,що ми зможемо оголосити про позитивні результати", - додав Віталій Кличко.

Говорячи про те, як блокування парламенту може сприйматися євроспільнотою перед самітом Україна-ЄС, Віталій Кличко наголосив, що сьогодні дуже складно пояснити європейським політикам, чому українські депутати голосують неперсонально. "Особисте голосування - це ключовий європейський принцип і порушувати його ми не повинні", - сказав лідер "УДАРу".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.