Опозиція блокує парламент, щоб захистити Сергія Власенка

blokuvannua vlas

 
«Влада намагається знищити депутатів від опозиції та Верховну Раду як таку. Автором цього плану є дві особи: замовник - президент Янукович і виконавець – голова Верховної Ради Рибак», - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді по завершенні зустрічі керівників фракцій в кабінеті голови ВР у вівторок, 5 березня, повідомляє byut.com.ua.


Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради, щоб унеможливити виступ спікера парламенту та оголошення про припинення повноважень народного депутата Сергія Власенка: «Блокування трибуни привертає увагу всього українського суспільства і чітко показує, що президент і голова парламенту знищують в країні опозицію, знищують в країні тих людей, за яких проголосувало більше 50% українців».

«Ми разом єдині в тому, що ми повинні захищати своїх депутатів. І ми хочемо, щоб Україна побачила, що Янукович з компанією хочуть остаточно захопити владу в країні», - наголосив він.

За його словами, опозиція готова, щоб парламент негайно розпочав свою роботу в законний спосіб, «тим більше, що опозиція домоглася введення закону про особисте голосування»: «У нас є низка законів, які потребують негайного розгляду, і ми готові до того, щоб парламент працював».

Проте при цьому, наголосив голова фракції «Батьківщина», спікер парламенту повинен виконати свій конституційний обов’язок: відкликати сфальшовану позовну заяву щодо позбавлення мандата Сергія Власенка, скликати засідання керівників фракцій, розібратися з депутатами-сумісниками від Партії регіонів: «А в Партії регіонів, за нашими даними, близько 37 депутатів, які внесені чи то до судового реєстру адвокатів, чи то до реєстру суб’єктів підприємницької діяльності».

«Після цього ми в публічний спосіб, на прозорому засіданні регламентного комітету за участі керівників фракцій приймемо рішення, чи дійсно ці депутати суміщають парламентську діяльність з іншою, чи це просто технічні помилки в органі виконавчої влади і вони не винесли їх із державного реєстру», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Я намагався пояснити Рибаку, що депутатів не можна здавати, як склотару, а він – перший голова парламенту, який таким чином поступає і який за декілька годин підписав позовну заяву до ВАСУ, знаючи, що рішення комітету не було, що воно сфальшоване і що позбавлення Власенка мандату пов’язане лише з одним – його діяльністю як громадського захисника по захисту Юлії Тимошенко», - наголосив він.

За словами Арсенія Яценюка, спікер парламенту «відмовився виконати закон і виконати Конституцію: відкликати позов, розібратися з депутатами від Партії регіонів, з головою регламентного комітету, який вчинив кримінальний злочин, сфальшувавши рішення комітету, і дати можливість, щоб парламент працював».

«Це – сценарій президента Януковича, який виконується Рибаком і Партією регіонів. Сценарій щодо знищення останнього острівця демократії, який не контролює Янукович – Верховної Ради», - підкреслив голова фракції «Батьківщина».

Він наголосив, що за останні три місяці опозиція показала, що вона здатна в парламенті боротися і досягати результату. «Такий парламент не влаштовує Януковича. Тому їхній план – це знищення депутатів від опозиції та знищення Верховної Ради як такої».

Він повідомив, що опозиція сьогодні візьме участь у засіданні Вищого адміністративного суду в справі проти Сергія Власенка, «щоб висловити всі юридичні позиції щодо того, що вся ця справа сфальшована, що депутат Власенко не порушує закон».

Арсеній Яценюк також наголосив, що опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини в тому випадку, «якщо українські судові інстанції в порушення закону і Конституції будуть виконувати незаконні вказівки президента, а не закон і регламент».

«Якщо цей так званий суд прийме незаконне рішення про позбавлення депутата Власенка мандату виключно за політичними мотивами – ми негайно звертаємось до ЄСПЛ і просимемо прискорену процедуру. Суддю Волкова відновили - депутата Власенка також відновлять», - наголосив він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.