Робота ТСК щодо розслідування бійок під час мітингу 18 травня у Києві фактично заблокована через провладних депутатів

tsk titushka

 
Робота Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування побиття журналістів під час акції 18 травня у Києві фактично заблокована через позицію фракцій більшості. Про це заявила народний депутат від фракції «УДАР» Ірина Геращенко на брифінгу у Верховній Раді, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


«Депутати від більшості вигадали хороший хід – якщо вони не хочуть щось приймати на комітеті чи ТСК, вони просто встають і йдуть. І роботу заблоковано. Тому ми на найближчій погоджувальній раді будемо ставити два питання. Перше - щодо відповідальності депутатів, які мають працювати в тих комісіях, куди їх делегували фракції, а не сидіти тільки тоді, коли питання їх влаштовує. І друге – вимагати, щоби звіт, підготовлений головою ТСК, прозвучав з парламентської трибуни в останній сесійний тиждень влітку, щоби його почули журналісти і громадськість», - наголосила Ірина Геращенко.

Депутат також запропонувала продовжити роботу комісії, щоб згодом можна було оприлюднити не лише результати розслідування подій 18 травня, а й 10 запитів, які надійшли на адресу ТСК від представників ЗМІ про факти тиску і перешкоджання журналістській діяльності.

«Напередодні виборів відбуваються трансформації на медійному ринку, і професія журналіста стає все більш небезпечною. Тому важливо, щоб представники всіх політичних сил відійшли від своїх партійних прапорів і захищали право журналіста на професію. Щоби брати участь у зйомках і готувати репортажі з масових акцій журналістам, операторам і фотографам було безпечно», - підкреслила народний депутат.

Геращенко також наголосила, що опозиція наполягатиме на включенні до тимчасових слідчих комісій позафракційних депутатів. «Ми пропонували, щоб до ТСК були введені і депутати, що не входять до жодної з фракцій. І це було б чесно. Позафракційні депутати мають право на своє представництво в органах парламенту, в тому числі і в слідчих комісіях. Якщо у комісії братимуть участь позафракційні депутати - ТСК буде дієздатна і зможе ухвалювати рішення», - відзначила політик.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.