Пленарні засідання Верховної Ради України 6 вересня 2013 року

plenar zasidan

 
У сесійній залі зареєструвалося 346 народних депутатів. Головуючий на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік оголосив засідання відкритим. Він повідомив також про присутність членів Кабінету Міністрів під час “Години запитань до уряду” і зазначив, що вони будуть відповідати на запитання щодо підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону та про забезпеченість паливно-енергетичними ресурсами, про стан дотримання торгівельних угод з Російською Федерацією, загальні наслідки вступу України до СОТ.


Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук, зокрема, повідомив, що заплановано підготувати до експлуатації в зимових умовах 205 тисяч житлових  будинків, фактично вже підготовлено 191 тисячу або 93 відсотки від запланованого. Вже видано паспортів готовності на 185 тисяч будинків. Відповідно до графіку підготовлено 23 тисячі 700 тисяч котелень із запланованих 24,5 (відсоток складає 97 процентів).

За його словами, дуже важливе питання в цьому році приділялося модернізації, реконструкції котельного господарства, тобто підприємств теплопостачання. При плані реконструкції 663 котельні фактично відремонтовано вже 636, або 96 відсотків. Окрім цього, заплановано було замінити 1113 котлів. Замінено на сьогодні вже 1067 або 96 відсотків. Капітально відремонтовано 972 котли або 91 відсоток від запланованого. До початку опалювального сезону заплановано замінити 477 кілометрів теплових мереж і це завдання вже виконано на 95 відсотків. Підготовлено 5,3 тисячі центральних теплових пунктів.

Урядовець також наголосив, що у водопровідно-каналізаційному господарстві вже відремонтовано півтори тисячі кілометрів водопроміжних мереж, майже 2,5 тисячі каналізаційних насосних станцій, 235 водозабірних споруд, 800 каналізаційних очисних.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький доповів про забезпеченість паливно-енергетичними ресурсами. Він повідомив, зокрема, що відповідно до прогнозного балансу електроенергії, палива та витрат генеруючих компаній ТЕС на 2013 рік, на складах теплових електростанцій України станом на 01.10 запас вугілля заплановано в обсязі 5млн. 253 тисячі тонн. Фактичний показник на 01.09.2013 року становить 4 млн. 631 тис. тонн. Він також звернув увагу на те, що на 01.09.2013 року в підземні газосховища закачано 12 мільярдів 200 кубометнів газу. З них приблизно 5 мільйонів 800 мільярдів – газу власного видобутку.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов доповів про стан дотримання торгівельних угод з Російською Федерацією та загальні наслідки вступу України до СОТ. Після цього урядовці відповіли на запитання народних депутатів.

По завершенню ”Години запитань до уряду“ головуючий оголосив депутатські запити.

Верховна Рада заслухала також питання про призначення позачергових місцевих виборів. Питання доповів Голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія. За його словами, Комітет на засіданнях 20 березня, 17 квітня, 19 червня 2013 року розглянув загалом 95 клопотань окремих місцевих рад щодо призначення позачергових виборів 83-х сільських та 12-ти селищних голів у зв'язку з достроковим припиненням їх повноважень, відповідно до статті 79 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Комітет на засіданні 4 вересня ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді змінити дату проведення позачергових місцевих виборів, запропоновану у цих проектах, на неділю 15 грудня 2013 року. Народні депутати проголосували за таке рішення.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань, передбачених у частині “Різне”. Після завершення обговорення головуючий оголосив про закриття засідання і повідомив, що чергове пленарне засідання відбудеться у вівторок 17 вересня о 10-й годині ранку.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.