Карпунцов: Провладні депутати незаконно включили до порядку денного парламенту закон щодо спрощення процедури притягнення до відповідальності нардепів

karpuntsov mova

 
Провладні депутати – члени комітету Верховної Ради з питань регламенту в обхід законодавства радять парламенту вже завтра розглянути та ухвалити в цілому законопроект щодо спрощення процедури притягнення до відповідальності народних депутатів. Про це повідомив народний депутат від «УДАРу», перший заступник голови парламентського комітету з питань регламенту Валерій Карпунцов, передають «Конфлікти і закони».


«Законопроект щодо внесення змін до регламенту внесли до порядку денного Верховної Ради. Але цей законопроект був зареєстрований лише вчора, його текст досі не оприлюднений», - сказав Карпунцов. Депутат наголосив, що сьогодні на засіданні комітету мало розглядатися питання щодо доцільності включення чи не включення цього законопроекту до порядку денного сесії, а не щодо його розгляду по суті в сесійній залі. «Таким чином парламенту пропонується ухвалити зміни до регламенту, які дозволять ухвалювати рішення про притягнення депутата до відповідальності мало не протягом доби, уникаючи ретельного вивчення подання та його розгляду в профільних комітетах. Але це суперечить Конституції», - сказав він.

«Депутати від опозиції неодноразово заявляли про необхідність скасування депутатської недоторканості. Однак, саме тепер через зазначений закон влада хоче здійснювати тиск не тільки на опозицію, але й на своїх депутатів, щоб вони залишалися підконтрольними», - сказав Валерій Карпунцов. Він також додав, що в знак протесту через порушення процедури розгляду законопроекту, представники опозиції покинули засідання регламентного комітету.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.