​Пленарні засідання Верховної Ради України 20 лютого 2020 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання. Головуючий зазначив: «шість років тому в центрі нашої столиці відбулися страшні події - ми втратили дуже багато, у мирній державі на той час, дуже багато наших співгромадян». Д.Разумков запропонував згадати хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув тоді і всіх тих, хто, на жаль, віддав свої життя захищаючи демократичні цінності, суверенітет та майбутнє нашої держави.


Народні депутати продовжують розглядати правок до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Парламентарії розглядали правки про внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.

За результатами голосування всі правки, на яких наполягали їх автори, були відхилені. Вони стосувалися: не допущення до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, та проведення інвентаризації земель відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; визнання недійсними угод, які були укладені під час дії заборони на купівлю-продаж земель сільськогосподарського та до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення; заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств, передачу у власність шляхом продажу земель сільськогосподарського призначення; у випадку встановлення факту подвійного громадянства фізичної особи, факту невідповідності юридичної особи вимогам земельну ділянку примусово передавати у розпорядження сільської, селищної, міської ради територіальної громади (об’єднаної територіальної громади), на території якої така ділянка розташована тощо.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після закінчення перерви народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила, що у залі парламенту присутні родичі Героїв Небесної Сотні.

Народні депутати і родичі загиблих хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

О.Кондратюк наголосила: «Очікуємо на справедливе покарання усіх винних у цих злочинах. Герої не вмирають!»

Народні депутати продовжили розгляд правок до законопроекту №2178-10.

За результатами голосування усі розглянуті правки, на яких наполягали автори, були відхилені. Зокрема, відхилено правки щодо: контролю за дотриманням обмежень щодо граничних максимальних сукупних площ земельних ділянок сільськогосподарського призначення; здійснення проведення перевірок щодо дотримання законодавства України при отриманні у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення після Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення; порядку здійснення перевірки відповідності набуття у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення; заборони набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва юридичним особам бенефіціарним власником (контролером) яких є іноземці, особи без громадянства, іноземним юридичним особам, іноземним державам; надання пріоритетного переважного права на отримання земельної ділянки, яка відчужується на підставі відповідної угоди, місцевій територіальній громаді, на території якої ділянка розташована; здійснення перевірки відповідності набуття у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України; не поширення переважного права орендаря на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення на іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб тощо.

Народні депутати на ранковому засіданні розглянули 1049 правок з 4018-и законопроекту.

Розгляд правок буде продовжено на вечірньому пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Парламентарії розглянули правки про внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.

Народні депутати, зокрема, розглянули правки щодо: недопущення до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення: купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, земель, що перейшли до комунальної власності; переходу права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення виключно в разі підтримання рішення про запровадження вільного обігу земель сільськогосподарського призначення на Всеукраїнському референдумі з цього питання; заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення; заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення; можливості відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перебувають у власності держави, виключно в разі підтримання громадянами України через Всеукраїнський референдум вільного обігу земель сільськогосподарського призначення; заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств тощо.

За результатами голосування жодна з правок не була прийнята.

Загалом народні депутати розглянули 1193 правок з 4018-и законопроекту.

Розгляд правок буде продовжено на наступних пленарних засіданнях.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.