​Дайджест за 16 березня щодо подій на фронті, гуманітарних питань, обміну полоненими та зустріч з хуйлом

Наш дайджест за 16 березня. Громадяни не розуміють, що саме коїться на так званих «переговорах про мир». Щодо гуманітарних питань та обміну полоненими – зрозуміло. А ось щодо зустрічі з хуйлом – це окрема тема. Тим більш, що тональність діареї хуйла зростає з погроз до істерики.


Фронт

За інформацією Генерального штабу, ворог припинив спроби штурму Києва та перейшов до оборони і намагається перегрупувати сили та підтягнути резерви. Окупанти знову здійснили ракетні обстріли українських міст. Кілька ракет впали в житлових кварталах Києва, Чернігова, Маріуполя, Ізюма, а також у місті Сарни в Рівненський області. Кілька мирних жителів загинули та дістали поранення. Чорноморський флот обстріляв українське узбережжя на Одещині, але десант не висадив.

За словами голови Миколаївської облдержадміністрації Кіма, окупантів було відкинуто від міста, загрози його захоплення наразі немає.

Українська армія завдає тяжких втрат російським військам, убитих солдатів ховають по всій росії. В окупованому Донецьку трупи спалюють у печах металургійного заводу. Лікарні в прикордонній зоні Білорусі забито пораненими російськими солдатами.

Президент Зеленський заявив, що українські війська полонили майже 1 тисячу російських військовослужбовців.

Окупанти скинули надпотужну бомбу на будівлю оперного театру в Маріуполі, де ховалися понад 1 тисяч жінок та дітей. Колона автомашин, які евакуювали людей з обложеного міста, зазнали обстрілу з установок залпового вогню «Град», кількох людей вбито та поранено, дітей тощо. За словами віцепрем'єр-міністра Верещук, до Запоріжжя вдалося прорватися 6,5 тисяч осіб. Окупанти знову не пропустили до Маріуполя колону з гуманітарним вантажем.

Глава Офісу президента Єрмак повідомив про обмін на російських солдатів-строковиків мера Мелітополя, якого захопили російські окупанти в понеділок.

Російські хакери зламали сервер телеканалу Україна 24 – запустили під час ефіру рядок про те, що президент Зеленський запропонував скласти зброю. Зеленський негайно відреагував на інцидент – записав відеозвернення, у якому повідомив, що він з усім народом перебуває вдома та боронить Україну.

Окупанти ще раз підірвали боєприпаси на майданчику перед 1 енергоблоком Запорізької АЕС. За словами голови Енергоатому Котіна, 3 з 4 ліній електропередач, що ведуть від станції, пошкоджено, персонал виконує розвантаження потужності та зупиняє реактори двох енергоблоків, що ще працюють.

Тил

Президент Зеленський підписав закон про легалізацію криптоактивів та обіг криптовалют.

Зеленський заявив, що держава відновить усім українцям житло, яке втрачено внаслідок воєнних дій.

Енергосистему України повністю приєднано до європейської енергосистеми ENTSO-E. Це дасть змогу забезпечити перетікання електроенергії з ЄС у разі виникнення надзвичайних ситуацій, наприклад, через відключення енергоблоків АЕС.

Приватбанк скасував комісію за приймання платежів картками через систему LiqPay.

Україна та світ

Міжнародний суд ООН наказав росії негайно припинити воєнні дії проти України всіма наявними підрозділами, зокрема, 1 та 2 армійськими корпусами донбаських «республік». За словами президента Зеленського, ігнорування рішення суду посилить ізоляцію росії. Представники рф відмовилися брати участь у засіданнях суду.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прибув до України та зустрівся з президентом Зеленським. В Україні запущено сайт для збирання доказів військових злочинів росії.

Президент США Байден оголосив, що до кінця тижня Україна отримає системи ППО великої дальності, безпілотники (дрони-камікадзе тощо), протитанкову зброю, амуніцію та боєприпаси в рамках додаткової допомоги на суму $800 млн. Сума військової допомоги лише цього тижня від США сягне $1 млрд. За інформацією агентства CNN, системи ППО С-300 виробництва СРСР буде поставлено зі Словаччини. Натомість країна зажадала отримати сучасні комплекси зі США. Про постачання українській армії новітніх зенітно-ракетних комплексів Starstreak повідомило міністерство оборони Великої Британії.

У США створено міжнародну групу для пошуку та арешту активів російських олігархів. Група запропонувала виплачувати винагороду за надання інформації про нерухоме та рухоме майно бізнесменів з оточення президента путіна.

Президент Байден у спілкуванні із журналістами назвав путіна воєнним злочинцем.

Президент Зеленський виступив перед обома палатами Конгресу США. Він заявив, що чинні світові інститути безпеки не працюють і запропонував створити новий оборонний союз, члени якого змогли б негайно зупинити будь-який конфлікт та ефективно надавати допомогу союзникам протягом 24 годин.

Президент рф путін на нараді з главами регіонів заявив, що «спецоперація» в Україні нібито «триває за планом» і назвав її «успішною». Він і надалі стверджує, що російські війська не вбивають мирне населення. путін звинуватив «західних покровителів» у підштовхуванні Києва до кровопролиття за допомоги постачання зброї. За його словами, дипломатичні можливості вирішення конфлікту було вичерпано. путін повторив, що метою війни не є захоплення України. Він також заявив, що Захід намагається підірвати суспільний устрій рф, за допомоги «націонал-зрадників», які заробляють гроші в країні й витрачають їх за кордоном. путін визнав, що на росію чекає зростання безробіття та інфляція, тому оголосив про структурні зміни економіки для орієнтації на внутрішній ринок. Він пообіцяв збільшити соціальні виплати, пенсії, мінімальну зарплату, прожитковий мінімум та зарплати працівникам бюджетної сфери.

путін заявив, що російською армією нібито виявлено в Україні залишки біологічних лабораторій, де розроблялася біологічна зброя. За його словами, війна з Україною триває «за право бути та залишатися росією».

Уряд рф має намір націоналізувати компанії, що пішли з країни після початку війни проти України, через запровадження зовнішніх адміністрацій корпорацією «ВЕБ» або Агентством зі страхування вкладів.

Російські ЗМІ оголосили, що міністр закордонних справ Лавров готовий до переговорів із главою українського МЗС Кулебою. Турецький міністр закордонних справ Чавушоглу після спілкування з Лавровим повідомив, що росія не проти переговорів про гуманітарну ситуацію та припинення вогню в Україні за його посередництва. Турецьке МЗС вкотре заявило, що окупація Криму суперечить міжнародному праву. Представники російського МЗС стверджують, що на переговорах обговорюється, зокрема, і скасування санкцій проти росії.

Видання The Financial Times опублікувало деталі мирної угоди, яку може бути погоджено в четвер. Вона включає виведення російських військ, відмову України від вступу до НАТО та від розміщення іноземних військових баз в обмін на гарантії безпеки з боку іноземних партнерів. Міністр закордонних справ Великобританії Трасс заявила, що запорукою успіхів переговорів є виведення російських військ з України. За словами прем'єр-міністра країни Джонсона, Україна найближчим часом навряд чи приєднається до НАТО.

Радник Офісу президента Подоляк підтвердив, що українська влада готує до зустрічі путіна та Зеленського документи, які вони можуть підписати. Він заявив, що єдиним способом припинення війни є переговори двох президентів. Подоляк наполягає, що журналістам до рук потрапила чернетка з пропозиціями російської делегації. Зеленський стверджує, що метою переговорів є припинення війни, отримання Україною гарантій безпеки та відновлення територіальної цілісності. Він обговорив із турецьким президентом Ердоганом шляхи активізації мирних переговорів.

Посол Китаю в США Цзинь Ган заявив, що російсько-українська війна не користується його країною. Він підкреслив, що «позиція Китаю є об'єктивною та неупередженою: цілі та принципи Статуту ООН мають повністю дотримуватися, необхідно поважати суверенітет та територіальну цілісність усіх країн, у тому числі й України».

Офіс генпрокурора повідомив про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України директору Роскосмосу Рогозіну.

Президент Молдови Санду зажадала від рф виведення військ із невизнаної Придністровської республіки після ухвалення резолюції ПАРЄ про визнання цієї території окупованою росією.

Авіакомпанія Air Serbia скасувала всі рейси до москви.

Громадяни рф можуть потрапити до Європи лише транзитом через Туреччину, Азербайджан, Вірменію чи ОАЕ. Канада закрила свій повітряний простір для білоруських літаків.

Вадим Хомаха, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Вадима Хомахи



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.