​Потішна переговорна група

Після повідомлень зі стамбульського переговорного майданчика сказати, що воїни ЗСУ і Сил Тероборони в шоці, – це не сказати нічого. Але пропоную покроково розібратися, що представляє собою ця переговорна група. По-перше, взагалі не зрозуміло, хто її сформував. Немає ані розпорядження міністра закордонних справ, ані указу Президента України. По-друге, не визначено керівника переговорної групи. До того ж цікаво, чи мають усі члени переговорної групи доступ до першого рівня державної таємниці. Також невідомо, хто надавав директиви для переговорної групи. Такі директиви можуть надавати тільки дві особи – Президент або міністр закордонних справ.


Наступний цікавий момент. У своєму вечірньому відеоблозі міністр закордонних справ говорив про ймовірні директиви для переговорної групи, яка мала обговорити припинення вогню, гуманітарні коридори та обмін полоненими. Натомість ми почули від Арахамії про те, що вони запропонували московитам якісь принципи миру. Тут виникає цікавинка: яким чином, і взагалі чи правда, що Зеленський просив Байдена видалити Абрамовича із санкційного списку для посередництва? Досить цікаве гіпотетичне отруєння Абрамовича та членів делегації. Чи не ФСБ-шна це операція, і чи не озвучували переговорники наративи, які привіз Абрамович?

Наступне питання: те, що оголосили Арахамія і ще деякі члени так званої переговорної групи, йде врозріз не лише із законодавством України, а й узагалі зі здоровим глуздом. По-перше, референдум не вважається дійсним за умов тиску, а у нас, на хвилиночку, воєнний стан! Який референдум?! По-друге, чи мали право декілька людей обговорювати питання нейтралітету? Хто дав їм право відкласти питання Криму на 15 років або говорити про те, що ситуація з ОРДЛО вирішуватиметься при очній зустрічі путіна та Зеленського?

Ще одне непорозуміння: Арахамія призначив гарантів безпеки України. У мене одразу виникають запитання: хто ці гаранти і чи вони повідомлені, що мають стати гарантами?

Взагалі, ці перемовини – це ідіосінкразія деякого кола осіб. Тут можна тільки поспівчувати міністру оборони і заступнику начальника генерального штабу, які опинилися не в тій компанії і не в тому місці. Бо там були дві серйозні людини, які жодних коментарів не давали. Через це кацапи, призначивши керівником групи міністра культури та отримавши через Абрамовича свої наративи для інформаційного простору, забезпечили собі паузу для нарощування сил і засобів для продовження вбивчої війни та знищення України. Натомість в очах наших вірних партнерів Зеленський стає… «недоговорабельним». А це шкідливо для країни, яка воює. Зауважу, що ми не критикуємо Зеленського через те, що країна воює, а не тому, що підтримуємо всі його дії. Адже має бути консолідація українського суспільства. Розбиратися будемо вже після війни, і нічого не забудемо нікому. Тож маю переконання, що ця переговорна група підставляє Президента нашої держави, тобто є недієздатною, не суб’єктною та шкідливою для перемоги України.

Слава ЗСУ, слава українцям, які на всіх фронтах та на всіх позиціях ведуть народну війну за волю і свободу України.

Ми переможемо!

Павло Жебрівський, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Павла Жебрівського



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.