​Україна в Гаазькому трибуналі звинувачує рф в незаконних діях в Чорному та Азовському морях


У понеділок Україна виголосила обвинувачення проти росії у справі про порушення морського права, що розглядається Арбітражним трибуналом в Гаазі. Засідання розглядає позов, поданий Україною у 2016 році. У ньому Україна звинувачує росію в порушенні права на транзитний прохід, свободи судноплавства, зобов’язань щодо захисту підводного навколишнього середовища та підводної культурної спадщини, повідомляє Голос Америки.

росія намагається привласнити Азовське море та Керченську протоку, заявив у своєму виступі представник України Антон Кориневич, повідомляє українське Міністерство закордонних справ.

Керченський міст перешкоджає транзитному проходу. росія також його використовує, щоб постійно переправляти зброю на територію Кримського півострова, йдеться у виступі Кориневича.

«Бажаючи заволодіти Азовським морем і Керченською протокою, росія побудувала великі ворота біля їх входу, щоб обмежити міжнародне судноплавство, пропускаючи в основному свої невеликі річкові судна», - йдеться у виступі українського представника.

«Міст незаконний, і його необхідно демонтувати», - додає він.

Київ вимагає компенсації від росії.

Російську сторону представляє Геннадій Кузьмін, який намагається переконати суддів, що трибунал не має юрисдикції в цій справі. Він заявляє, що Азовське море та Керченська протока є «внутрішніми водами» росії, відтак не підпадають під відповідну конвенцію ООН.

Слухання триватимуть до 5 жовтня 2024 року за зачиненими дверима, а на ухвалення остаточного рішення можуть піти роки.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация на фронте сложная. На одном из участков у ВСУ возникли большие проблемы. Об этом рассказал военный эксперт Роман Свитан

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.