Дружина Юрія Луценко йде в депутати за списком об'єднаної опозиції

irina lucenko

 
З'їзд ВО «Батьківщина» оголосив виборчий список об'єднаної опозиції, який очолила Юлія Тимошенко. Також у першу п'ятірку входять Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов та Юрій Луценко.

 


До другої п'ятірки увійшли В'ячеслав Кириленко, Григорій Немиря, Сергій Соболєв, Борис Тарасюк, Микола Томенко.

Під номером 18 у списку до Верховної Ради йде дружина екс-міністра внутрішніх справ, лідера «НС» Ірина Луценко.

До списку Об’єднаної опозиції також увійшли нинішні народні депутати Юрій Гримчак, Геннадій Москаль та Юрій Стець. На мажоритарних округах - Тарас Стецьків та Володимир Ар'єв.

Ірину Луценко як кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції рекомендувала колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це повідомила сама Ірина Луценко в коментарі Gazeta.ua.

«Вона рекомендувала моєму чоловікові звернути на мене увагу як на кандидата, як на політичну одиницю, яка може допомогти у цій ситуації, зробити якийсь посильний вклад у цю боротьбу на сьогоднішній день», - сказала вона.

За словами Ірини Луценко, опозиція могла звернути увагу на її активну участь у захисті свого чоловіка в суді. «Я неодноразово говорила, що моя основна мета - це не дати замовчати ситуацію з моїм чоловіком та іншими політв'язнями. Мабуть, так склалася доля, мабуть, так склалася ситуація, мабуть, та діяльність, яка була проведена мною за півтора роки, не пройшла просто так. Мабуть, вона була оцінена Об'єднаною опозицією», - зазначила Ірина Луценко. Вона уточнила, що її діяльність у Верховній Раді стосуватиметься прав людини.

«Є серйозні напрацювання саме в питаннях порушення прав людини в Україні, є достатній досвід роботи із Пенітенціарною службою та Європейським судом. Якщо ми ставимо перед собою мету рухатися в бік Європи, то основне наше завдання має бути: держава для людей, а не люди для держави. Всі ті зміни, які будуть стосуватися відновлення прав людини, вирівнювання тієї ситуації, мабуть, і будуть основною моєю діяльністю, яку я планую проводити», - пояснила Луценко.

Вона також додала, що Юрій Луценко погодився підтримати як кандидата саме її, а не свого брата Сергія. «Коли постала дилема: іде Сергій чи я - мабуть, мій чоловік за ці півтора роки побачив мої дії ефективними і змінив думку на мою користь», - зауважила Ірина Луценко.

Джерело: "Народна самооборона"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.