«Щасливі» білборди регіоналів порушують виборче законодавство

bordi tomenko

 
Віце-спікер парламенту Микола Томенко вкотре звернув увагу на прямі порушення Партією регіонів норм виборчого законодавства. Про це політик сказав, коментуючи той факт, що «щаслива родина» з білбордів Партії регіонів виявилася іноземною, повідомляє byut.com.ua. 


Нагадаємо, як вдалося з’ясувати журналістам, фотографії на білбордах Партії регіонів «Від стабільності до добробуту!», де зображене щасливе сімейство в трьох поколіннях, куплені в американській фото-крамниці Shutterstock.

«В Україні кілька років триває дискусія стосовно того, в кого за президентства Віктора Януковича покращилося життя. Нарешті політична реклама Партії регіонів, в якій рекламуються іноземні громадяни, дала можливість відповісти на це запитання», - сказав Микола Томенко.

Він зауважив, що, можливо, іноземці й відчули реальне покращення життя від діяльності Партії регіонів, «бо рівень тіньових оборудок влади та, відповідно, вивезення капіталів за кордон за останні роки набув фантастичних масштабів».

«Тому не дивно, що за рахунок вивезених коштів в інші держави, їх громадяни й відчули покращення життя», - додав він. Водночас, Микола Томенко наголосив, що, окрім суспільно-політичного висновку, з цієї історії випливає і правовий.

Віце-спікер нагадав, що Закон про вибори народних депутатів прямо забороняє участь іноземних громадян у передвиборчій агітації. Так, в статті 74 Закону чітко вказано, що «участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі через журналістську діяльність чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії – суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати».

«Тобто дану рекламу фактично можемо тлумачити як те, що іноземні громадяни: чи за їх згоди, чи без, ведуть агітацію за конкретну політичну силу», - наголосив він.

Микола Томенко звертається до Центральної виборчої комісії з вимогою відреагувати на порушення чинного законодавства Партією регіонів, яка використовує іноземних громадян.

Політик також звернув увагу на те, що це далеко не перший випадок такого роду агітації. Зокрема, він нагадав, що нещодавно за кандидата від Партії регіонів у Київській області О.Онищенка агітував російський співак Ігор Ніколаєв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.