На Рівненщині мажоритарний кандидат безпідставно вихвалявся пожертвами для Гурбівського монастиря

sait monastyra

 
Настоятель Гурбівського монастиря спростував інформацію про те, що мажоритарний кандидат, голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич пожертвував на будівництво храму десять тисяч гривень.


17 квітня 2012 року, на відзначені 68-річниці Гурбівської битви, мажоритарний кандидат по 154 виборчому округу Данило Корилкевич повідомив присутнім, що пожертвував на будівництво Гурбівського чоловічого монастиря десять тисяч гривень. Інформація про діяльність кандидата з відновлення та будівництва церков округу є важливою частиною агітаційної роботи Данила Корилкевича.

Однак, як вдалося з’ясувати спостерігачам ОПОРИ, коштів на будівництво монастиря від кандидата могло і не надходити. Про це стверджує ієромонах, настоятель Гурбівського монастиря, отець Нифонт.

21 жовтня ієромонах оприлюднив інформацію про те, що кандидат безпідставно вихваляється своєю участю у будівництві Гурбівського монастиря на сайті gurby-monastyr.org.ua. Однак, уже наступного дня вільний доступ до інформації обмежили паролем. У штабі Данила Корилкевича інформацію про виділення коштів на монастир не змогли ні підтвердити, ні спростувати. Зі слів юриста В’ячеслава Свірця, кандидат жертвує на багато церков округу, тому знайти у бухгалтерії дані про конкретну фінансову операцію дуже важко.

Водночас слова настоятеля уже використали опоненти Данила Корилкевича для антиагітації за кандидата. У 154 окрузі з’явилися листівки, які розповідають про те, що голова Дубенської райдержадміністрації обманює виборців, розповідаючи їм про свою участь у розбудові храмів. Матеріали містять вихідні дані, однак їх перевірка показала, що вони можуть бути недостовірними. Так, у листівці вказано, що агітацію надруковано на власному обладнані Української народної партії. Відповідальною за випуск є голова обласної організації УНП Світлана Ніколіна, яка стверджує, що цієї листівки не бачила і її друк не замовляла, повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.