Ситуація в зоні АТО. Дайджест подій, ранок 16.08.2016. російські окупанти 48 разів обстріляли позиції ЗСУ


Ситуація в зоні АТО. Дайджест подій, ранок 16.08.2016. російські окупанти 48 разів обстріляли позиції ЗСУ

російські окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші з зоні АТО. 48 разів ворог відкривав вогонь по позиціях наших захисників.

Найбільше, 23 випадки застосування зброї противником, зафіксовано на Донецькому напрямку. Півтори сотні мін забороненого калібру випущено по позиціях Авдіївської промзони, Зайцевого та Майорську, де ворог також активно застосовував гранатомети та кулемети великого калібру. Під мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь потрапили позиції у Новгородському та Кіровому. Неспокійно було у Новотроїцькому та Нижньому Лозовому. Поблизу Луганського, Верхньоторецького та Новгородського ворожий вогонь вівся з БМП.

На початку минулої доби у Новоселівці, що на Маріупольському напрямку, супротивник відкривав вогонь з важкої артилерії калібру 122 мм. По укріпленнях в Тарамчуку, Талаківці, Красногорівці та Водяному ворог вів щільний вогонь із заборонених мінометів калібру 120 та 82 мм, захисників Мар’їнки провокував кулеметним вогнем, а у Красногорівці та Широкиному застосував бронетехніку. У Новотроїцькому до того ж активізувався снайпер. У Богданівці минулого ранку відбулось бойове зіткнення. Дві озброєні особи зі сторони Петрівського підібрались до нашого опорного пункту на відстань до 200 метрів, по них було відкрито вогонь зі стрілецької зброї. Для прикриття ДРГ іншою групою противника було застосовано вогонь з підствольних гранатометів. Збройна суперечка тривала 20 хвилин, після чого ворог відступив.

На Луганському напрямку по позиціях у Новоолександрівці, Жовтому та Золотому противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У Станиці Луганській до того ж застосував міномети калібру 120 мм. У Старому Айдарі та Катерінівці відкривався вогонь зі стрілецької зброї. У Жовтому знов проявив себе снайпер.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.