Спільна прес-конференція Юрія Луценка, Артема Ситника і Богдана Витвицького


Спільна прес-конференція Юрія Луценка, Артема Ситника і Богдана Витвицького

У четвер, 18 серпня 2016 року, під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що після повернення з відрядження вивчив «критичну, неприпустиму в будь-якому сенсі ситуацію», що склалася навколо інциденту, який відбувся 12 серпня 2016 року за участі працівників Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також підрозділів Національної поліції та СБУ.

Генеральний прокурор розповів про результати домовленостей керівники силових органів. «Події, які відбулися із працівниками двох правоохоронних органів є неприпустимими, і ми зробимо все, щоб надалі подібне не повторилося», - зазначив Юрій Луценко. «Я як Генпрокурор вважаю, що є ознаки правопорушень з боку усіх сторін конфлікту», - додав він.

Юрій Луценко наголосив, що бачить і розуміє всю громадську напругу, яка виникла навколо цього питання. «Хочу звернутися до усіх: не треба ділити суспільство на тих хто за НАБУ, і тих хто за ГПУ. Суспільство має цікавитися законністю дій усіх правоохоронних органів і їх результативністю в протистоянні злочинності і корупції, де б вони не були, навіть в наших підрозділах», - підкреслив Генеральний прокурор України.

Юрій Луценко повідомив, що задля того, щоб слідство по цьому резонансному інциденту було об’єктивним та неупередженим, розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ в ході згаданого інциденту, буде передано до Служби безпеки України. Процесуальне керівництво здійснюватиме заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська. Окрім того, до роботи в слідчій групі буде долучений представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. «Також я буду клопотати перед керівництвом СБУ про залучення в якості фахівця пана Богдана Витвицького, який від початку аналізував всі подробиці цього інциденту і є в курсі усіх подій», - додав Юрій Луценко.

Окремо Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив на тому, що в будь-якій ситуації неприпустимим є застосування фізичного насильства до працівників правоохоронних органів. Він нагадав, що використання спецназу чітко визначено законом і якщо є рішення суду та керівника відповідного підрозділу, він може бути застосований. Водночас, за його словами, «керівники силових структур домовилися про те, що в разі необхідності застосування спецназу, в разі наявності рішення суду, керівник, який його застосовує, повідомляє керівника іншого правоохоронного органу куди цей спецназ може зайти щонайменше за 5 хвилин до початку дії спецназу. З тим, щоби колега або добровільно відчинив двері і надав доступ до приміщень, які підлягають слідчим діям, або, в разі його відмови, звичайно спецназ буде робити свою роботу». «Таким чином те, що в народі називають маски-шоу, між силовиками має бути припинено», - наголосив Юрій Луценко.

Підсумовуючи, Генеральний прокурор України ще раз зазначив: «Я не збираюся жодним чином, покривати будь-якого ймовірного порушника закону: чи він працює в НАБУ, чи він працює в САП, чи він працює в ГПУ, чи він працює в поліції, чи він працює в фіскальній службі, чи він працює в СБУ».

Юрій Луценко підкреслив, що «Президент, парламент, зрештою, й суспільство розглядає мене як людину, яка наглядає за законністю, саме цим я буду займатися». «Не залежно від того, хто порушує закон він має нести за це відповідальність. Я почув підтримку в такому підході від Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро, від мого заступника, але достатньо автономного по своїх повноваженнях керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, звичайно від Міністра внутрішніх справ, Голови Служби безпеки», - сказав Юрій Луценко.

«Ще раз хочу сказати, Україна знаходиться в стані двох воїн: ми воюємо з Путінською агресією і з доморощеною злочинністю та корупцією. І на цьому фронті можна перемагати тільки разом, що ми, власне, збираємося демонструвати надалі», - наголосив Юрій Луценко.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.